Slik får du lengre, sterkere og sunnere hår!

17. september 2017 | Beautytalk

Nye lesere vil kanskje synes at det er rart at jeg skriver om hvordan man får lengre eller sterkere hår, men når jeg viser deg håret mitt for knappe to år siden så skjønner man kanskje at her har det skjedd mye, og jeg håper jo at det skal fortsette å skje mye!

For noen år siden gikk jeg på en soleklar smell og ble utbrent. Og en kropp i underskudd vil alltid prioritere å gi næring til de vitale funksjonene. Hår, hud og negler er ikke vitale funksjoner. Resultatet ble ikke bare at håret ble tørt, livløst, vokste sakte og knakk lett – jeg mistet også – masse…

Etterhvert som jeg ble frisk prøvde jeg mye forskjellig i håp om å få håret mitt «tilbake». Jeg klipte meg korthåret flere ganger, jeg sluttet å varmebehandle det, jeg sluttet å stripe det, men det var først da jeg begynte å ha fokus på næring at håret begynte å komme seg, og det siste året har jeg endelig begynt å se gode resultater.

Det er mange gode råd når det kommer til hårpleie! Og jeg følger ALLE!

  1. Jeg vasker håret to ganger i uka.
  2. Kur en gang i uka.
  3. Ingen varmebehandling, og om jeg gjør det så bruker jeg alltid varmesekytter.
  4. Klemmer vannet ut av håret
  5. Grer ikke vått hår
  6. Jeg bruker hårolje/kokosolje
  7. Prøver å begrense bruken av tørrshampo til røttene
  8. Stusser det når jeg ser at det er behov

Men som sagt er det helt klart pleie fra innsiden som har gjort susen for meg! Her er hva jeg har fokus på:

 

Omea 3 tar jeg både som tilskudd i tillegg til at vi spiser fisk minst en gang i uka – helst to! Omega 3 hjelper ikke bare håret å vokse seg sterkere, det er også nok sunt fett som gjør håret glansfult!

Hair Luxious tar jeg daglig. Tilskuddet inneholder flere typer  vitaminer og mineraler blant annet vitamin E og  biotin. Biotin har jeg tidligere kjøpt som tilskudd fra USA, og opplever at både hud og hår reagerer veldig positivt på det. Men jeg er superglad for at det nå finnes et norskt produkt som samler flere av mine favoritter i én!

En annen favoritt når det kommer til innvendig pleie er vitamin B. Og Hair Luxious inneholder hele 8 forskjellige typer vitamin B!  Blant annet skjønnhets vitaminet B5 , men  visste du at for lite vitamin B5 kan gi lavt energinivå, kan generell tretthet og svakhet?

 

Andre vitaminer og mineraler som er viktig for god hårvekst er A og C, jern og sink. Hair Luxious inneholder dem alle! Vitamin A og C bidrar til sunne hårrøtter og motvirker at håret brekker lett. Cellene som produserer hår er helt avhengig av sink for å kunne gjøre jobben sin best mulig.

Når vi snakker om mat og helse er det veldig fort gjort å rette fokus mot kropp og vekt, men et sunt kosthold med nok mat og nok næring er så utrolig mye mer enn det!

Stort Smil

Desiree

 

 

17. september 2017 | Beautytalk