Slik får jeg i familien mer frukt og grønt!

5. november 2017 | Ernæring

De siste par ukene har jeg hatt et veldig stort fokus på frukt og grønt her hjemme. For selv om vi i utgangspunktet har et sunt og balansert kosthold hender det jo at vi må gjøre noen ekstra grep i perioder.

Under mitt første trimester var jeg utrolig dårlig, og orket knapt nok annet enn brødmat og potetgull. Det gikk ikke bare ut over mitt kosthold, men også alle andres. Andre trimester skrider heldigvis frem med mindre kvalme, mer energi og ny matlyst! Så nå er det andre boller her i heimen!

Mitt første råd til familier og foreldre som ønsker å få mer frukt og grønt inn i kostholdet er å tilby det! For hvis du ikke tilbyr det, så blir det heller ikke spist! Rart det der.

Så her passer jeg på å tilby frukt og grønt til alle måltider og gjerne sette frem litt oppskårne godsaker på ettermiddagen eller kvelden også. Alt sammen enkle råd som vil alle sammen har hørt, men folkens det funker! Vi har alltid grønnsakskuffen full og en bolle med frukt på benken, men ingen spiser. Kutt det opp og sett det på bordet – vips så er det borte på null komma niks!

Råd nummer to er å få inn ekstra grønnsaker der du kan. 

Tilsett alltid mye grønnsaker i gryter og supper, gjem dem i potetmosen, ha i smoothien og denne familiens favoritt – lag friske juicer!

Jeg har hatt juice sentrifuge hjemme i årevis og har helt dilla på å lage hjemmelagde juicer. Men siden vi snart blir en til i familien har jeg nå skaffet meg en Slow juicer i stede!

Næringsinnholdet i juice fra en sentrifuge og en slow juicer er egentlig ganske likt. Eneste forskjellen er at du får mer fiber i juicen ved å bruke en slow juicer. Men de har allikevel litt forskjellige bruksområder.

Hvor en juice sentrifuge egner seg best til å lage store mengder juice av harde grønnsaker og frukter, kan en slow juicer også brukes til både harde grønnsaker og myke frukter . Til og med banan, mango og bær går i denne maskinen. I tillegg presser den næringsrike ingredienser som nøtter, urter og grønne blader. 

Et stort pluss er det også at en slow juicer kan brukes til å lage pureer og babymat! Jepp, jeg har planer 😉

Fordi du beholder mer av fibrene fra frukten og grønnsakene blir resultatet en tykkere og mer mettende juice!

C- vitamin bomba og Mean green er hele familiens favoritter, mens Red energy kick nok er min alene 😉 Anbefales!

Jeg har denne slow juiceren fra Philips. Liten, nett og stillegående maskin som tar liten plass på kjøkkenbenken. Og utrolig lett å rengjøre!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

5. november 2017 | Ernæring