FAMILIENS LILLE PROSJEKT | et lite tiltak for en bedre hverdag

26. mars 2018 | Ernæring, Frokost, Kropp, Livsstil

Jeg opplever ofte at det er to ting som hindrer folk ifra å gjøre positive endringer i hverdagen sin. Om det så handler om å spise sunnere, komme i gang med trening, stresse mindre, sove bedre, bli mer ryddig eller hva det måtte være.

  1. Man prøver å gjøre for store endringer på en gang.
  2. Man ser seg blind på hindringer, i stede for å prøve å finne løsninger.

Til tider går jeg i de fellene selv. For det å bryte en tanke eller handlingsmønster er veldig vanskelig. Mange ganger så aksepterer vi bare at «det er sånn», uten å i det hele tatt reflektere over om man kunne ha gjort noe annerledes.

Noen som kjenner seg igjen?

 

Sånn hadde i alle fall jeg det med familiens morgenrutiner. Sånn med første øyekast var det ikke noe i veien med dem. Alle kom seg opp, alle spiste frokost og alle kom seg ut døren til tiden. Er det ikke sånn det er da?

Vel, jeg var ikke fornøyd. Jeg syntes morningene våre var preget av stress, og hvis en ble forsinket ble ofte andre forsinket, det var i det hele tatt ikke en god start på dagen. Jeg ønsket i noe bedre!

Så selv om 80% av dere tenker at det har man ikke tid til (det har jeg også tenkt i 7 år) så innførte vi felles frokost!

Det pene bloggbilde vs. realiteten 😉

HVA BETYR DETTE FOR VÅR HVERDAG?

Vel, alle er enige om at det betyr utrolig mye! For det første så får alle i seg en god frokost. Slutt på stress og brødskiver i hånda på vei ut døren. Og for det andre får vi en mye hyggeligere start på dagen. Noe jeg kjenner at jeg tar med meg videre resten av dagen.

God helse handler om så mangt. 

 

HVA MÅTTE VI GJØRE FOR Å FÅ DETTE TIL?

Rent praktisk så har alle måtte begynne å stå opp litt tidligere. Jeg og Daniel må opp 15 minutter tidligere, Vilde en liten halvtime.

Jeg kaster maten på bordet (bokstavlig talt) mens Daniel gjør seg klar for jobb. Alle tre sitter ned sammen 15 minutter før han drar. Så steller Vilde seg mens jeg rydder og smører matpakke. Jeg fikser meg også drar vi.

Så stor forskjell kan altså 15 små minutter gjøre.

 

Min favorittfrokost er grøt. Vi koker havregrøt til hele gjengen og setter forskjellige nøtter, frosne bær og fibersirup på bordet.

Hverdagsfrokost på 1-2-3 

De nye rutinene har nå holdt i godt over en måned. Litt spent på hvordan dette kommer til å gå når det kommer en liten baby med i kabalen. Men jeg har trua!

 

Stort Smil

Desiree

 

26. mars 2018 | Ernæring, Frokost, Kropp, Livsstil