Er frokost egentlig dagens viktigste måltid?!

4. februar 2016 | Ernæring

Frokost er kanskje det måltidet flest av oss sliter litt med.

Liten tid om morraen, mye som skal skje på kort tid, trøtt og ikke sulten er ofte grunnene jeg hører.

Samtidig
er frokost dagens viktigste måltid!

Eller det er i allefall det vi har lært fra vi var små av, men er det egentlig det?

Om natten er kroppen i en faste hvor den hovedsaklig forbrenner energi fra proteiner og fett.

Tanken om at frokost er dagens viktigste måltid bunner i at frokost bryter denne fasten. Hvor viktig akkurat det er strides de lærde om, men det vi kan være enige om er at det ikke er «farlig» å forlenge denne fasten med et par timer.

At
frokost øker forbrenningen

er ikke tilfelle. All tilførsel av mat øker forbrenningen fordi kroppen får en oppgave den må løse. Så om målet er å gå ned i vekt kan man ha like positiv effekt av å droppe den – om ikke man er sulten. Da burde man absolutt spise!

Det man kan si er at en sunn frokost ofte legger grunnlag for gode matrutiner dagen igjennom.

Og om man er av typen som sliter med svingende blodsukker er frokost helt klart med på å unngå dette!

Hva er så en god frokost?

En god frokost burde først og fremst inneholde langsomme karbohydrater fra frukt, bær, grovt korn og grønnsaker. Samt proteiner fra yoghurt, egg eller magert pålegg.

Min favoritt frokost er proteinrik havregrøt! Og jeg har lovet å dele oppskrift på min
gulrotkakegrøt med kremost-topping

Kok opp grøt av 1,5 dl gryn og 2 dl væske.

Tilsett:

2ts kanel

1ts kardemomme

1/2ts ingefær

1 knipe salt

1 revet gulrot og ønsket søtning.

For proteiner rører jeg inn 2 eggehviter

Til topping:

1ss yoghurt med vaniljesmak

1ss kremost

Røres sammen til «glassur»

Spiser du frokost?

🙃

Desiree


4. februar 2016 | Ernæring

Kommentarer (7)

  1. nJa, står opp kl. 7.15 sulten men har ikke lyst på mat men en gang da blir jeg u vell. (Men noen mandler spiser jeg )Men etter å ha kjørt barna på skolen, rekker jeg hjem for å spise frokost i fred og ro.Magen min må på en måte våkne litt før den kan ta til seg mat. Slik har det alltid vært.Va grusomt når jeg sto opp om morran å mamma sa jeg måtte spise mat. Hva skal jeg spise da mamma ? jeg har ikke lyst på noe.Tilslutt så fant vi vår egen løsning. Vi smurte noen ekstra skiver som jeg spiste i første friminuttet. NAM å når det var matpause så spiste jeg resten av matpakka 😉 Nå når jeg ble voksen synes jeg at varme middagsrester er best til lunch.Jeg har 2 barn der den ene MÅ ha mat å den andre slett ikke vil ha mat. så jeg maser ikke på det.

  2. Jeg spiser når jeg blir sulten. Om det er med en gang jeg står opp eller noen timer seinere, det kan variere. Nå for tida har jeg fått dilla på naturell yoghurt med varme bær, oppskjært banan med peanøttsmør og kaffekoppen. Deilig 🙂

  3. Jeg fungerer ikke uten frokost! Etter å ha tilbragt en halvtimes tid på badet, ordner jeg frokost for å ha nok energi til de første timene på studiet. Jeg vokste opp med å spise frokost hver morgen, så det er nok en vanesak. De få gangene jeg ikke har spist frokost føler jeg meg tom for energi, utmattet og ukonsentrert. Så TOMMEL OPP for frokost herfra 😉

  4. Jeg er et frokost menneske! Så mat må jeg ha om morgenen, hvis ikke blir jeg småkvalm. Går mest i havregrøt og sunt og gott (usøtet musli) for tiden 🙂

  5. I hverdagen trener jeg alltid før frokost….og da smaker det ihvertfall. Må ha frokost.

  6. Lager meg en smoothie med 0-yoghurt, bær og spinat som jeg spiser på toget til jobb. Hvis ikke jeg får mat om morgenen, risikerer alle andre å bli spist 😉

Comments are closed.