Er frokost dagens viktigste måltid?

2. februar 2015 | Ernæring

I genrasjoner har vi lært at frokost er dagens viktigste måltid. Men er det egentlig det?

Nå vil sikkert flere tenke at jeg alt har sagt at man ikke trenger å spise frokost.

Det jeg har sagt er at man ikke trenger å spise frokost for å gå ned i vekt. Mange har nemlig den oppfatningen at forbrenningen går i stå om man ikke spiser frokost. Det er ikke tilfelle.

Men for helse, energi og godfølelsen synes jeg det er mange gode grunner til å spise litt mat på morrakvisten.

Du forsyner kroppen med viktig næring.

Reduserer sykdomsrisiko.

Gir et bedre energigrunnlag gjennom dagen.

Undersøkelser viser at folk som spiser frokost ofte er slankere enn de som hopper over.

De som spiser frokost har bedre konsentrasjon og yteevne.

Så jeg tenker at frokost kan være en ganske kjekk ting å legge til i sin hverdag.

Hva tenker du?

– Desiree


2. februar 2015 | Ernæring

Kommentarer (5)

  1. Har alltid hatt dårlig matlyst på morgenen, og det er ikke alltid jeg spiser frokost. Husker fremdeles med skrekk følelsen fra da jeg var lita og måtte spise litt før jeg gikk på skolen. De dagene jeg ikke spiser, så har jeg alltid med med litt ekstra mat og spiser litt når jeg kjenner jeg får lyst på mat. I helgene sover jeg som regel litt lengre og da har jeg lyst på mat når jeg står opp.

  2. Frokost må hvertfal jeg ha! 🙂 Energi til kroppen slik at man er klar til å ta fatt på en ny dag, i tillegg mister man ikke konsentrasjonsevnen slik som ofte kan være tilfelle dersom man dropper noe måltid før lunch! Jeg merker stor forskjell på mitt energinivå fra morgen av nå som jeg har lagt inn fast frokostrutine!

  3. Frøken Fryd: hei 🙂 Det er bare å søke på pannekaker her på bloggen, men det er 1 banan og to egg 🙂

Comments are closed.