Enkle eltefrie rundstykker

19. november 2015 | Frokost

I dag våknet vi endelig til litt hvitt på bakken i lavlandet også. Jeg vet ikke med deg, men når jeg først har valgt å bo i ett land med fire flotte årstider, så vil jeg gjerne ha fire årstider. Og det finnes ikke noe mer kjedelig enn en sur og kald vinter full av regnvær, grått vær og slaps. Bring on the snow!

Torsdager er helt klart min favoritt dag. Denne dagen er jeg ikke på jobb, men har hele dagen til å planlegge blogginnlegg, kokelere, svare på mail og alle andre ting som fort kan bli hengende over en når man har jobb, blogg, barn og i tillegg prøver å ha et liv!

Torsdager er min dag! 

Ekstra stas blir det så klart når man kan starte dagen med en deilig tur, og komme hjem til nybakte rundstykker.

I utgangspunktet er jeg ikke så glad i gjærbakst, ene og alene fordi det krever en smule tålmodighet for å få et perfekt resultat. Men er du som jeg av den utålmodige sorten finnes det heldigvis løsninger!

Disse rundtykkene er eltefrie, og hever over natten. De skal ikke etterheves. Setter du derfor deigen lørdag kveld kan du servere deilige, varme rundstykker til frokost søndag morgen!Til 10 stykker trenger du:

150 gram fibramel eller fullkorns hvetemel

350 gram siktet speltmel

4 ss linfrø

4 ss sesamfrø

5 ss solsikkefrø

1/2 cm tykk skive av en gjærpakke eller 1ts tørrgjær

1 ss sukker (for at gjæren skal jobbe best mulig)

1/2 ts salt

5 dl lunkent vann

 

Slik gjør du:

Smuldre gjæren i bunn av en bolle, strø sukkeret over og sett til siden.

Bland så alt det tørre sammen.

Slå vann over gjæren og bland i alt det tørre.

Digen vil bli ganske klissete. Ikke tilsett mer mel, den skal være slik.

 

Dekk deigen helt til å la den stå på kjøkkenbenken i romtemratur i 9-12 timer. 

 

Del så deigen opp i 10 emner. Deigen er som sagt litt knisserte, så resultatet blir litt rustikt. Jeg strødde litt mel over mine.

Stekes på 220 grader varmluft i 12 til 15 minutter.

 

 


Synes du jeg fortjener din stemme i Vixen Blogg awards kan du stemme meg frem som 


Årets trenings- helseblogg
HER


Stort Smil


Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#hjemmelaga


#kjernesunn


#familiemat


#rundstykker


#eltefrie


#sunnbakst


#barnemat

 

 


19. november 2015 | Frokost

Kommentarer (5)

  1. Så enig med deg med dette med fire års tider, jeg er helt lik vil oppleve alle årstidene. Liker dem alle like godt, så herlig med fri i dag nyt dagen. Disse rundstykkene så jo bare helt herlig ut da, denne oppskriften må jeg prøve ut 🙂

  2. Trine: Tusen takk for at du tar deg tid <3Liker ikke å mase på denne måten, men jeg ser jo at de andre gjør det, og da er jeg nok pent nødt om jeg vil ha en sjanse til å bli bedømt av juryen 😛

  3. Flotte bilder. Håper du fikk nyte dagen max! 🙂 Disse skal prøves ut til helgen, men hva er grunnen til at deigen må stå i 9-12 t?Ha en fin kveld! 🙂 )

Comments are closed.