Langpannebrød med fullkorn og spelt

Enkelt matpakkebrød med fullkorn og spelt

8. februar 2017 | Boller & Brød

Onsdag er en glad dag, for da kommer Vilde hjem, og som Daniel sier det – det blir litt mer liv i heimen! Lurer på om han mener at jeg er kjedelig?!

Vi spiser jo egentlig ikke så mye brød her hjemme, men Vilde får av og til med seg brød på skolen. Noen ganger kjøpebrød, men jeg prøver å bake selv. Det er jo ganske enkelt, og lite tidkrevende å smelle sammen et brød! Også mye bedre det smaker med hjemmebakt brød!

Dette langpannebrødet er utrolig enkelt å lage, og blir alltid 100%!

Langpannebrød med fullkorn og spelt
Jeg har bakt en liten langpanne – oppskriften er til en stor.

 

Til en stor langpanne trenger du:

Ingredienser

  • 300 gram fullkorn hvetemel
  • 700 gram fint speltmel
  • 7 dl lunkent vann
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørr gjær

Fremgangsmåte

  1. Bland gjær, honning og vann.
  2. Tilsett alt det tørre og elt godt i minst 10 minutter.
  3. Sett deigen til heving i 45 -60 minutter
  4. Kjevle deigen ut i en langpanne
  5. La den stå og etterheve mens ovnen varmes opp til 200 grader – over og undervarme
  6. Del den opp med en pizzaskjærer
  7. Stekes i 25 minutter
  8. Avkjøles på en rist

Sunt matpakkebrød

Jeg strødde litt mel over før steking, men du kan bruke frø, havregryn eller bare pensle toppen med litt vann.

Ferskt brød til kvelds og matpakker! NAM!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

8. februar 2017 | Boller & Brød