Wonderbag

Enkel kylling-gryte med vintergrønnsaker + tilbud på Wonderbag!

23. februar 2017 | Middag

Dette er egentlig en hverdags utgave av en hønsefirkasse. Men frikasse høres så tidskrevende og skummelt ut, så jeg har heller valgt å kalle det en gyte! For dette er alt annet enn komplisert! Faktisk er dette en av mine go to middager når jeg vil lage noe som går kjapt, og som kan spises når vi trenger en middag som er enkel å varme opp. Vi er sikkert ikke den eneste familien hvor middagen enkelte dager må inntas på forskjellige tidspunkter! På onsdager trenger vi en middag som Daniel og Vilde kan spise når de kommer hjem fra håndballtrening, og jeg kan spise når jeg kommer hjem fra jobb senere på kvelden. Da et dette helt genialt!

Kylling gryte med vintergrønnsaker

Jeg lager ofte nok til åtte personer slik at den kan fryses. Jeg pleier å lage den i en Wonderbag, som jeg skal skrive litt om i dag. Men du kan fint lage den på komfyren. Oppskriften vil inneholde alternativer til begge!

Men først vil jeg vise dere et lite utdrag fra min livestory på snapchat i går (desireeandersen) så ser dere hvor enkelt dette er!

 

Til 8 personer (fryser halve) trenger du:

Ingredienser

 • 1 sellerirot
 • 2 persillerøtter
 • 5 gulrøtter
 • 4 hvite neper eller annen rotgrønnsak
 • 10 små poteter
 • 200 gram frosne erter
 • 10 dl kylling kraft eller buljong
 • 1 kylling
 • 5 ss maizena

Du kan bruke fersk kylling, grill kylling eller 8 kyllingbryst.

Vil du bruke fersk kylling må denne dekkes med vann og kokes i 1,5 time. Du vil da få kyllingkraft som du kan bruke til å lage gryten.

Fremgangsmåte

 1. Kutt alle grønnsakene grovt.
 2. Ha grønnsaker, hele poteter og buljong/kraft i en gryte og kok opp.
 3. Tilsett maizena og kyllingkjøtt. Om du bruker kyllingbryst trenger dette ikke å brunes først.
 4. Uten wonderbag – la dette stå å småkoke i 20 minutter – tilsett ertene mot slutten av koketiden.
 5. Med wonderbag – tilsett ertene og sett gryta i baggen – lukk igjen og la den stå i minst 3 timer for at potetene skal bli ferdig. Maten er fremdeles varm og god etter 7 timer!

Ingen elektrisitet! Det er bare å la maten stå i posen og dra på jobb!

Wonderbag

3 milliarder kvinner koker fremdeles maten over åpen flamme. Dette er problematisk for både helse miljø og er en samfunnsøkonomisk utfordring.

Ved å drastisk redusere tidsbruk til matlaging, gir Wonderbag kvinner over hele Afrika muligheten til å delta i aktiviteter utenfor hjemmet som styrker deres livskvalitet. Wonderbag sparer vann, reduserer karbonutslipp, reduserer avskoging, røyk-relaterte sykdommer og dødsfall. I løpet at et år sparer en Wonderbag 1,7 trær, 1000 liter vann og 1,248 timer av gangen som vanligvis gikk til å samle ved. For hver Wonderbag kjøpt fra naturligliv.no, doneres en til en familie i nød i Afrika. En solidarisk handling ovenfor miljøet og noen som trenger det <3

naturligliv.no har nå tilbud på sin Wonderbag! Jeg har blitt utrolig glad i min! En ting er at den sparer oss for dårlige løsninger på ukas travleste dager, det føles faktisk utrolig godt å vite at man slår et lite slag for miljøet!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

23. februar 2017 | Middag