ENKEL KOTELETTMIDDAG | med blomkålmos og soppstuing

19. juni 2018 | Middag

God morgen alle sammen!

Lillegutt og jeg er som vanlig tidlig på, og så fort Daniel og Vilde er ut døren i dag er det bare å kaste seg over kjøkkenet. To nye middagsretter til Fitfocuse – Matkasse skal kokkeleres, og så skal jeg prøve meg på en rawfood kake til barseltreff i morgen! Blir den bra så skal jeg så klart dele.

Men først dagens middagstips!  En enkel og smakfull familiemiddag med to slags tilbehør.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 2 stk blomkål
  • 720 g nakkekoteletter
  • 2 ts tørket estragon
  • 1 stk gul løk
  • 1 pakke aromasopp
  • 1/2 boks ekstra lett crème fraîche
  • olje
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt blomkålene i mindre buketter. Kok blomkålen i lettsaltet vann i ca. 10 minutter, eller til den er mør.

  2. Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper. Stek kjøttet i ca. 1 minutt på hver side. Skru temperaturen ned til middels høy varme, krydre kotelettene med estragon, og stek videre i ca. 1 minutt på hver side. Legg kjøttet til side, og la det hvile frem til servering.

  3. Soppstuing: Grovhakk løken og soppen. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek løken og soppen i ca. 3 minutter. Tilsett crème fraîchen, skru temperaturen ned til middels, og varm den opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.

  4. Blomkålstappe: Sil vannet av blomkålen, og mos den sammen til blomkålsstappe. Smak til med salt og pepper.

Sunn middag på 15 min!

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

19. juni 2018 | Middag