ENKEL GULROTSUPPE | med røde linser

28. august 2019 | Middag, Oppskrifter

Høst er for meg suppetid. Og med så mange deilige grønnsaker i sesong er det uendelige muligheter! Gulrotsuppe er og blir en av mine favoritter, men om ikke man passer på å tilsette en god proteinkilde i suppa så metter den ikke nødvendigvis så veldig lenge. Derfor pleier jeg å tilsette røde linser i min suppe før jeg blender den.

Nest etter soyabønner er nemlig linser den planten med mest proteiner – faktisk så mye som 25%. I tillegg er linser rike på fiber som gjør magen og tarmene glad og komplekse karbohydrater. Alt sammen bidrar til stabilt blodsukker og lang metthetsfølelse.

Personlig synes jeg også at linser smaker veldig godt, men i denne suppen her kan du ikke smake at det er linser i. Ganske smart hvis du har lyst til å lure litt ekstra sunne saker i resten av familien 😉

TIL 3-4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

 • 10 dl grønnsaksbuljong
 • 1 kg gulrøtter
 • 3 dl linser (samme om de er tørre eller fra boks)
 • 1 boks lett kokosmelk
 • 1 ss chiliflak + litt til pynt
 • 2 ss frisk, revet ingefær (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte

 • Del opp gulrøttene og kok dem helt møre i buljongen. Om du bruker tørre linser tilsetter du disse mot slutten av koketiden slik at disse får koke i ca. 3 minutter. Bruker du linser fra boks kan du skylle disse og tilsette dem suppen når den skal blendes.
 • Blend gulrøttene, linsene og buljongen og ha det tilbake i gryten. Tilsett kokosmelk, chiliflakes og ingefær.
 • Gi suppen et lite oppkok og server.

Et lite matreddertips eller to:

 • Jeg lager ofte denne suppen om jeg har litt slappe gulrøtter i kjøleskapet.
 • Suppen kan fryses. Jeg gjør dette også om det bare er en porsjon igjen. Perfekt å dra opp til en kjapp lunsj eller middag når man er alene hjemme!

#kastmindremat

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

28. august 2019 | Middag, Oppskrifter