Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Høst er for meg grytetid. Og det geniale med gryteretter er at de enkelt kan lages klart dagen i forveien, rester kan fryses ned til en travel ettermiddag og du kan lure all verdens med grønnsaker oppi den uten at resten av familien griner på nesa 😉
Til dagens gryte har jeg valgt å lage en søtpotetmos, men bruk gjerne vanlig potetmos, blomkålmos eller sellerirotmos – min personlige favoritt!
Til 4 personer trenger du:
Ingredienser
- 500 gram biffkjøtt i terninger.
- 5 dl kjøttkraft eller buljong
- 2 dl matfløte
- 2 laubærblader
- 1 stor, gul løk
- 4 gulrøtter
- 200 gram valgfri sopp
- 4 ss maizena
- 2 store søtpoteter
- Persille
Ingredienser
- Start med å dele opp løk, sopp og gulrøtter. Kom løk og opp i en gryte og stek til soppen blir blank. Tilsett gulrøttene og stek videre i et par minutter.
- Del opp kjøttet i små biter og brun på en panne. Ha over litt salt og pepper. Kom kjøttet opp i gryten og hell over kraft/buljong. La det hele stå å småkoke i minst 20 minutter på middels varme. Har du god tid kan du senke temperaturen å la gryta stå å godgjøre seg i opp til 1 time.
- Skrell og del opp søtpoteten. Kok den mør i litt saltet vann. Hell vannet fra og mos med en stavmikser.
- Tilsett fløte og maizena i gryten 5 minutter før servering, og varm retten igjennom til sausen tykner litt.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree
Hei og god morgen kan du legge ut den Biff gryten på Fb..! Har lyst til å prøve den..
Ikke helt sikker på hva du mener? 🙂 Oppskriften ligger jo her – og link er delt på Facebook 🙂