Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Høst er for meg grytetid. Og det geniale med gryteretter er at de enkelt kan lages klart dagen i forveien, rester kan fryses ned til en travel ettermiddag og du kan lure all verdens med grønnsaker oppi den uten at resten av familien griner på nesa 😉
Til dagens gryte har jeg valgt å lage en søtpotetmos, men bruk gjerne vanlig potetmos, blomkålmos eller sellerirotmos – min personlige favoritt!
Til 4 personer trenger du:
Ingredienser
- 500 gram biffkjøtt i terninger.
- 5 dl kjøttkraft eller buljong
- 2 dl matfløte
- 2 laubærblader
- 1 stor, gul løk
- 4 gulrøtter
- 200 gram valgfri sopp
- 4 ss maizena
- 2 store søtpoteter
- Persille
Ingredienser
- Start med å dele opp løk, sopp og gulrøtter. Kom løk og opp i en gryte og stek til soppen blir blank. Tilsett gulrøttene og stek videre i et par minutter.
- Del opp kjøttet i små biter og brun på en panne. Ha over litt salt og pepper. Kom kjøttet opp i gryten og hell over kraft/buljong. La det hele stå å småkoke i minst 20 minutter på middels varme. Har du god tid kan du senke temperaturen å la gryta stå å godgjøre seg i opp til 1 time.
- Skrell og del opp søtpoteten. Kok den mør i litt saltet vann. Hell vannet fra og mos med en stavmikser.
- Tilsett fløte og maizena i gryten 5 minutter før servering, og varm retten igjennom til sausen tykner litt.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.