EN HELT RÅ KONFEKTKAKE!

Reklame 19. februar 2021 | | Skriv kommentar

reklame sunkost.no

 

For noen år tilbake, da jeg var på høyden av mitt matnerdete meg 😉 Hadde jeg helt dille på alt som het RÅ eller raw kaker! Som de fleste diller gikk det litt over etterhvert, men rå sjokoladekaker er fremdeles en stor favoritt på mitt kjøkken. Hvorfor?

Først og fremst på grunn av smak og konsistens, men at raw kaker også er mer næringsrike, metter lengre er så klart store pluss det også!

Først litt om ingrediensene!

Rå kakao fra Supernature HER

Bakekakaoen du kjøper på butikken behandles ved høy temperatur før den blir til det ferdige produktet du finner i hylla. Derfor mister det mye av det flotte næringsinnholdet som kakao har.

Rå kakao inneholder derfor mer protein, sunt fett, vitamin A, antioksidanter og livsviktige mineraler som kalsium, jern og magnesium

Kokosmel fra Funksjonell mat HER

Kokosmel er et fiberrikt og  glutenfritt  alternativ til mel, som også inneholder mindre karbohydrater.

 

Mandelsmør fra Helios HER

Mange har hørt om peanøttsmør, men kanskje ikke mandelsmør. Vel, det er det samme, bare laget av mandler i stede for peanøtter. Jeg elsker mandelsmør og bruker det til alt! Når jeg ikke spiser det med skje, så har jeg det på yoghurt, grøt og på vafler/pannekaker. Det er også ofte brukt når jeg lager cookies og raw kaker.

 

MSM Full Spectrum maca HER

Maca er en rotgrønnsak som dyrkes i Andesfjellene i Peru og Bolivia.  Macapulver er næringsrikt og inneholder mye protein og fiber. I tillegg til kalsium, kalium og jern.

Maca blir kalt peru sin versjon av ginseng, da det har de samme energi givende egenskapene, men i tillegg til dette er Maca også et adaptogen, som øker kroppens motstand mot stress. Absolutt noe jeg trenger i disse dager.

SukrinSirup Gold HER

Er den sukker erstatningen som brukes mest på mitt kjøkken. Både til bakst, i te, matlagning og på grøt, pannekaker osv.

 

RAW BROWNIE:

Ingredienser

  • 1 dl rå kakao fra Supernature
  • 1 dl kokosmel fra Funksjonell mat
  • 1 dl mandelsmør fra Helios
  • 1 ss Maca
  • 1 banan
  • 0,5 dl SukrinSirup Gold  eller lønnesirup
  • 1-2 ss mylk

PST! Flere av disse ingrediensene er på kampanje hos Sunkost i uke 7 og uke 8 😉

Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til du har en glatt røre. Trykk massen ut i en liten ildfast form (10×15) og sett kaldt mens du lager glasur.

 

GLASUR:

Ingredienser

  • 0,5 dl rå kakao fra Supernature
  • 3 ss SukrinSirup Gold eller lønnesirup
  • 3 ss MCT olje

Rør sammen alle ingrediensene og hell dem over kaka. Sett kaka kaldt frem til servering. Pynt den gjerne med frisk frukt eller bær.

Stort Smil

Desiree

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.