Speltbrød med 5 korn

Eltefritt speltbrød med 5 korn – mitt krisebrød

6. desember 2017 | Boller & Brød

I går kveld gikk det meste galt her i heimen. Blant annet klarte jeg å svi de siste rundstykkene vi hadde i frysa, slik at det hverken var brød til frokost eller matpakker. Da er dette brødet løsningen, derav navnet – krisebrød.

Brødet kan egentlig lages av det du har av mel og frø. Bare pass på at du bruker samme mengde mel, gjær, vann og frø. Jeg brukte det jeg hadde i skuffene. Altså speltmel, havregryn, chiafrø, gresskarfrø, solsikkefrø og sesamfrø.

Resultatet er et skikkelig saftig brød med sprø skorpe.

Speltbrød med 5 korn

Til 1 brød trenger du:

Ingredienser

 • 5 dl speltmel
 • 1 dl havregryn
 • 0,5 dl chiafrø (ikke bruk mer enn dette)
 • 0,5 dl sesamfrø
 • 1 dl gresskarfrø
 • 1 dl solsikefrø
 • 2 ts tørr gjær
 • 1 ts salt
 • 7 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

 1. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
 2. La deigen stå på kjøkkenbenken i 6-8 timer eller natten over
 3. Fordel deigen i en brødform
 4. Stekes på 220 grader – over og undervarme i 50 minutter

Speltbrød med 5 korn

Et skikkelig godt hverdagsbrød som metter godt og holder seg lenge!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

6. desember 2017 | Boller & Brød