Eltefrie rundstykker er genialt å lage i helgen. Du rører sammen deigen før du legger deg, og morningen etter har du helt ferske rundstykker til frokstbordet på under 15 minutter. Hvis ikke alle blir spist opp har du også et nydelig tilskudd til mandagens matbokser.
Oppskriften kan enkelt varieres med det du har av mel, nøtter og frø. Så lenge forholdene er like er det bare å leke seg på kjøkkenet.
Til 6 stykker trenger du:
1/4 del pakke gjær
1 ts salt
3 dl
kaldt
vann
1 dl havregryn
2 never valgfrie frø og nøtter.
(Jeg brukte linfrø og chiafrø)
4-5 dl mel
(Jeg brukte 1 dl siktet rug, 1 dl siktet spelt og resten fibramel.)
Trinn 1:
Alt blandes og settes i kjøleskapet over natten.
Gjerne med plast over, men stikk noen hull i plasten.
Trinn 2:
Del deigen opp i 6 emner.
Stekes på 250 grader i 10 min.
Syltetøyet er laget av 350 gram frosne jordbær, 1 ss sukrin og 1 ss chiafrø.
Alt er bare most med en stavmikser.
Som et lite piff blandet jeg litt frisk mynte.
Oppbevares i kjøleskapet.
Anbefales virkelig!
Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Åh, ser gode ut! 😀
Tørrgjær eller fersk?
Ellen: fersk 🙂
Kan man ikke bruke tørrgjær?
ingen heving?
Siri: Jo 🙂 dobbel mengde 🙂
Ser helt fantastisk godt ut! Dette skal jeg absolutt prøve til uken 🙂 Tusen takk for oppskrift!