Eltefrie rundstykker. Bakt med kefir, blåbær og gresskarfrø

8. september 2016 | Boller & Brød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


/skrevet i samarbeid med TINE Kefir/

 

Altså hva kan man si?

Høsten er her – endelig! Jeg elsker både sommer og vår og vinter, men for meg er det bare noe særlig med høsten. Lukta, fargene, det kalde draget i lufta. Jeg elsker det, og bruker så mye tid jeg bare kan ute. 

Daniel har jo sin hobby i Frøya og jakt, og selv om selve jakten ikke interesserer meg så mye synes jeg det er gøy å være med – på bærtur. For å si det sånn, min fangst er sikrere enn hans 😉

 

Fryseren hjemme er fylt med både blåbær, tyttebær og bjørnebær. Så det er bare å glede seg til mange nye oppskrifter på bloggen utover høsten. Første ut er disse nydelige rundstykkene. Med blåbær og gresskarfrø!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Til 10 stykker trenger du:

1/4 del pakke fersk gjær

4 dl TINE Kefir

2 ss honning

250 gram fullkorn hvetemel

250 gram siktet spelt mel

1/2 dl gresskarfrø

1/2 dl frosne blåbær

1 ts salt

 


Slik gjør du:

Hell honningen over gjæren og la dette stå på benken til gjæren blir flytende. I mens rør sammen mel, salt, frø og blåbær.

Slå Kefir over gjæren og bland sammen det våte og det tørre.  Deigen vil være ganske løs.

La deigen stå under plast på kjøkkenbenken i 8 – 12 timer.

 


Sett så ovnen på 250 grader varmluft.

Slå deigen ut av bollen og form den til en lang pølse. Kutt pølsen opp i 10 enmner og legg disse på en stekeplate.

Når ovnen er varm senker du tempraturen til 230 grader.

Stekes på midterste rille i 15 minutter. 

Legg merke til at de er bakt med Kefir! Det gjør dem ekstra saftige og gode!

Jeg har skrevet flere oppskrifter i samarbeid med Tine Kefir. Blant annet


DISSE 



deilige knekkebrødene!

 

Stort Smil

Desiree

 


8. september 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (5)

Comments are closed.