ELTEFRIE BAGUETTER | av havre og spelt

ELTEFRIE BAGUETTER | av havre og spelt

20. mars 2018 | Boller & Brød

Litt sent første innlegg fra meg i dag, men her jobbes det for å gjøre påskehefte mitt klart for nedlastning i morgen! Planen min var i utgangspunktet å sende det ut på søndag. Men så mange ønsket å få det i god tid til påskeferien at jeg bestemte meg for å legge inn et ekstra gir, slik at jeg kunne oppfylle dette ønske.

Litt kaos i heimen i dag med andre ord! Plutselig skulle det lages både turmiks og troika og en nøttebunn fra frysa skulle trylles om til en suksessterte! Ja, hva man ikke gjør for å inspirere til en litt sunnere påske 😉 eller gi gode hjelpemidler til de som ikke kan spise sukker eller gluten sier jeg 😉

I mål kommer jeg nok ut over kvelden! Gleder meg uansett MAX til å dele alt med dere.

I mellomtiden hadde jeg tenkt jeg skulle dele disse små baguettene med dere. Søndag kveld sto jeg nemlig på kjøkkenet med alt for mye surdeigstarter til overs etter å ha laget denne surdeig guiden til dere.

I stede for å kaste den tenkte jeg at dette var en gylden anledning til å fylle opp fryseren med rundstykker, eller små baguetter som dette endte opp med å bli. Jeg fryser dem ned to og to. Så er det enkelt å ta opp om man trenger brød til frokost eller matpakker.

De kan så klart bakes med gjær i stede for surdeig. Du finner begge alternativer i oppskriften. 

ELTEFRIE BAGUETTER | av havre og spelt

Til ca. 20 baguetter trenger du:

Ingredienser

 • 2 ts tørr gjær eller 6 ss surdeig starter
 • 14 dl fingervarmt vann
 • 3 dl diverse frø (jeg brukte sesam, solsikke og gresskar)
 • 1 kg havremel
 • 400 gram siktet speltmel + ekstra til utbakning
 • 2 ts salt

Deigen skal heve på benken i 8-12 timer, så anbefaler å gjøre dette tidlig om morningen eller før du legger deg.

Fremgangsmåte

 1. Bland ut gjær eller surdeig starter i vannet.
 2. Tilsett frøene.
 3. Rør så inn salt og mel.
 4. Dekk til, men pass på at deigen får luft.
 5. Sett ovnen på 200 grader.
 6. Ha godt med mel på benken og velt ut deigen.
 7. Vend den noen ganger inn i melet slik at den blir litt lettere å jobbe med. Den vil fremdeles være ganske løs, men ikke klissete.
 8. Form til en lang pølse og del opp i 20 biter.
 9. Ha brødene over på to stekebrett og stek hvert brett i 20 minutter.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

20. mars 2018 | Boller & Brød