Litt sent første innlegg fra meg i dag, men her jobbes det for å gjøre påskehefte mitt klart for nedlastning i morgen! Planen min var i utgangspunktet å sende det ut på søndag. Men så mange ønsket å få det i god tid til påskeferien at jeg bestemte meg for å legge inn et ekstra gir, slik at jeg kunne oppfylle dette ønske.
Litt kaos i heimen i dag med andre ord! Plutselig skulle det lages både turmiks og troika og en nøttebunn fra frysa skulle trylles om til en suksessterte! Ja, hva man ikke gjør for å inspirere til en litt sunnere påske 😉 eller gi gode hjelpemidler til de som ikke kan spise sukker eller gluten sier jeg 😉
I mål kommer jeg nok ut over kvelden! Gleder meg uansett MAX til å dele alt med dere.
I mellomtiden hadde jeg tenkt jeg skulle dele disse små baguettene med dere. Søndag kveld sto jeg nemlig på kjøkkenet med alt for mye surdeigstarter til overs etter å ha laget denne surdeig guiden til dere.
I stede for å kaste den tenkte jeg at dette var en gylden anledning til å fylle opp fryseren med rundstykker, eller små baguetter som dette endte opp med å bli. Jeg fryser dem ned to og to. Så er det enkelt å ta opp om man trenger brød til frokost eller matpakker.
De kan så klart bakes med gjær i stede for surdeig. Du finner begge alternativer i oppskriften.
Til ca. 20 baguetter trenger du:
Ingredienser
- 2 ts tørr gjær eller 6 ss surdeig starter
- 14 dl fingervarmt vann
- 3 dl diverse frø (jeg brukte sesam, solsikke og gresskar)
- 1 kg havremel
- 400 gram siktet speltmel + ekstra til utbakning
- 2 ts salt
Deigen skal heve på benken i 8-12 timer, så anbefaler å gjøre dette tidlig om morningen eller før du legger deg.
Fremgangsmåte
- Bland ut gjær eller surdeig starter i vannet.
- Tilsett frøene.
- Rør så inn salt og mel.
- Dekk til, men pass på at deigen får luft.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha godt med mel på benken og velt ut deigen.
- Vend den noen ganger inn i melet slik at den blir litt lettere å jobbe med. Den vil fremdeles være ganske løs, men ikke klissete.
- Form til en lang pølse og del opp i 20 biter.
- Ha brødene over på to stekebrett og stek hvert brett i 20 minutter.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree