Effektiv trening med Kettlells swing.

13. februar 2015 | Øvelser

Kettlebells er noe av det morsomte jeg vet. Jeg tar ofte et par øvelser med både når jeg trener styrke og kondisjon, og om jeg har knapp tid en dag er to, tre KB øvelser, kombinert ,nok for å få en økt som utfordrer både kondisjon og styrke.

Favorittøvelsen er KB swing. Denne øvelsen er også en god øvelse å begynne med om ikke du har trent noe særlig med KB før!

Øvelsen aktiverer den store ryggmusklenen, ryggstrekkerne, magen, lår og ikke minst sete.

Det ser kanskje ut som man løfter kula med armene, med det gjør man ikke. Armene pendler fritt, all kraft og bevegelse kommer fra at man skyter hofta frem.

Selv om kraften og bevegelsen skapes av underkroppen er det viktig å ha fokus på overkropp også. Hvis ikke du sprenner magen og holder ryggen rett kan du oppleve at det glipper litt i korsryggen. Men lett motstand er ikke dette farlig, men man burde lære seg å gjøre øvelsen riktig helt fra start av.


Jeg har et lite tips! Å spenne magen er nemlig noe man kan slite litt med til å begynne med, men å spenne rumpa og presse rumpeballene sammen er noe de fleste av oss klarer. Gjør du det når du skyer hoftene frem i topposisjon så spenner du automatisk magen også.

I videoen under viser jeg KB swing med en arm, og med en hjemmelaget KB. Fungerer helt greit i denne øvelsen, så har du mulighet til å teste før du evt invisterer i en. Jeg vil anbefale en nybegynner å starte med 6 kilo. For lett kule gjør det faktisk vanskelig å utføre øvelsene med riktig teknikk.


– Desiree

 


13. februar 2015 | Øvelser