Effektiv fettforbrenning i teori og praksis.

13. januar 2015 | Trening

Jeg har tidligere nevnt at trening med høy intensitet eller trening på tom mage om morningen 
KAN

 ha en god effekt, men om en ikke er en morgenfugel eller ikke kan løpe intervaller i en hel time?


Det finnes heldigvis flere metoder for å booste fettforbrenningen på – kombinasjon av styrke og kondisjon er en av dem.

Teorien går ut på at man ved å legge styrketreningen 
FØRST

 i treningsøkten tømmer glukose lagerene dine, slik at når du tar fatt på den mer energikrevende kondisjonstreningen tvinger kroppen til å forbrenne fett.

 

La meg vise deg det i praksis!

 

Varm alltid opp før du trener styrke. 10-15 minutter. 

Jeg anbefaler å velge oppvarming som sysselsetter hele kroppen, som elipcemaskin eller roing.

Så tar du fatt i styrketreningen. Her ser dere min økt for overkropp:

Nedtrekk med bredt grep

Kjørt som supersett med sittende roing

Pullover

Kjørt som supersett med dips.

Stående roing. Smalt, annenhver arm. 

Stående roing med stang. 

Tilslutt er det tid for kondisjon.

For at denne metoden skal ha noen effekt burde du bruke minst 20 minutter på kondisjon.

Intensitet? Jo høyere, jo bedre, men hvertfall så du blir andpusten og setter.

Høres det ut som treningsmetoden for deg?

 

– Desiree


13. januar 2015 | Trening

Kommentarer (11)

  1. Ikke dumt! Jeg har alltid pleid å ta litt kondisjon både før og etter styrketreningen =)

  2. Hei! Gøy å lese alle gode tips du gir oss. Du har heilt sikkert lagt ut noe om hvor ofte en bør ha kondisjonstrening og styrketrening iløpet av uka? Isåfall hvor finner jeg det? Karin :0)

  3. Høres veldig fornuftig ut det. Pulsklokka sier noe om fettforbrenning etter trening. «Fettforbr. % av kalorier» er en verdi som kommer opp. Hva betyr egentlig det? Nå har ikke jeg fått trent ordentlig ennå, kun gått tur pga operasjon, men syns det virket som jo høyere puls jeg gikk med jo lavere fettforbrenning ? Er det logisk?

  4. Karin Eidsheim: denne første uka er det bare lagt inn styrke 🙂 hvordan det er ideelt å fordele det kommer Ann på hvor mange ganger i uka man trener 🙂

  5. Sølvi: det betyr at hvis du har forbrent 500 kalorier kommer x% fra fett 🙂 ja, høyere intensitet jo lavere prosent MEN STORT MEN! Du forbrenner allikevel mer fett enn ved lav intensitet fordi TOTALEN er større!

  6. Jeg bruker å ta intervall trening. Økten blir da: starter med 3 min hoppetau, så veksler mellom 2-3 minutter hoppetau og 4-6 min styrke. Da tar jeg 2 øvelser *4 runder hver 8-12 rep på øvelsene, og nye 2-3 min hoppetau. Varighet totalt 45-60 min. Hva synes om den kombinasjonen?

Comments are closed.