Bakkeintervaller

Du kan fremdeles rekke det!

2. juni 2017 | Løpeskolen

Da var sommeren her dere! Ja, noen dager er litt kjøligere enn andre og det kommer fremdeles til å være grå dager og regnbyger, men det er sommer! Bare bakker, grønne skoger, fugler som synger, blomster i veikanten og lengre dager! Jeg elsker sommer!

For meg er sommeren den perfekte tiden av året og jobbe med treningsmål og rutiner. Lengre dager gjør det enklere å finne tid, lyse kvelder gir mer energi og når ferien kommer – ja, da er trening en viktig måte å bygge overskudd på!

Bakkeintervaller

Årets store treningsmål eller kanskje heller begivenhet er for meg KK- mila. Jeg har hatt et samarbeid med dem siden januar, og er så heldig å få være ambassadør for årets arrangement.

Makan til treningsfest! Jeg gleder meg STORT!

Bilde; KK
Bilde; KK

Grunnen til at jeg sa ja til å samarbeide med akkurat dette arrangementet er fordi det er utrolig bra løp med fokus på treningsglede og moro! Alle kan være med!

Der er ikke uten grunn at KK-mila ble kåret til Årets redaksjonelle Event under medieprisene i Bergen. Å samle 7000 av sine lesere til løpefest i Oslo er rett og slett imponerende!

Og du kan fremdeles rekk å bli med.

Løpet går 2. september. Med andre ord har du god tid til å forberede deg. Jeg har satt sammen ett 8 uker langt løpeprogram tilpasset deg som vil trene på en 5 eller 10 kilometer. KK-mila har så klart begge alternativer.

Før du kaster deg over planen merk deg to ting:

  1. Det blir færre løpeøkter i uka etterhvert som antall kilometer du løper øker.
  2. Alternativ trening er så klart valgfritt. Men om ikke du har tid til å kjøre det som rene økter kanskje du kan legge inn litt etter noen av de kortere løpeøktene? Anbefales.

 

Om målet ditt er å løpe 5 kilometer bruker du de fire første ukene i planen.

Om du alt løper 10 kilometer, men vil forbedre tiden bruker du de 4 siste ukene av planen.

Er du nybegynner og ønsker å kunne løpe en 10 kilometer bruker du hele planen.

Du kan printe ut programmet HER

Noen forklaringer:

Grunnfart er den hastigheten du kan holde sammenhengende over lang tid. For de fleste er dette mellom 7 og 9 km/h

Høy intensitet er det høyeste tempoet du klarer å løpe denne distansen på.

Intervaller kan løpes på uendelig mange måter. En liten guide og flere forslag finner du HER

Kjekt å lese:

Oppvarming for løpere

Styrketrening for løpere

Løpeteknikk for nybegynnere 

Pusteteknikk 

Den store dagen er 2. september og du finner påmelding HER

Og jeg har så klart en rabatt kode til deg! Du får 80 kroner i rabatt ved bruk av koden FITFOCUSE

Når vi nærmer oss den store dagen skal jeg helt klart komme tilbake til deg med tips om forberedelser dagene før løpet, og komme med noen gode råd til selve festdagen.

 

Stort Smil

Desiree

 

2. juni 2017 | Løpeskolen

Kommentarer (2)

  1. Supert med løpeprogram! Kanskje det blir KK-mila på meg… 🙂

    Men et spørsmål ang. de lilla øktene: Du skriver intervaller. Men jeg for min del har aldri løpt intervaller over 8 km!! Synes til og med at 6.5 km var svært langt for en intervalløkt, som ofte er over på 25 minutter….? Kan du forklare litt nærmere hvordan man skal gjennomføre disse lilla øktene?

  2. En annen ting jeg stusset litt på… I uke 2, på den røde økta (høy intensitet) står det 4.5 km. Mens på alle de andre røde øktene står det 3.5 km. Er det korrekt at det skal være 4.5 km i uke 2, eller er det en feil -og alle de røde øktene skal være 3.5 km?

Comments are closed.