Du har misforstått hele poenget!

9. desember 2016 | Ernæring

Det begynner faktisk å bli noen måneder siden Snapchatten Kostholdsdamene startet opp. For meg har det vært en herlig reise å få være en del av denne buketten damer. Så mye kunnskap og inspirasjon og ikke minst lyst til å dele!

Jeg sier bukett, for det er akkurat det vi er. En stor fargerik bukett med ulike blomster! Det er nettopp det som gjorde at jeg hadde lyst til å være med i denne gjengen. For selv om mange av oss kom fra forskjellige bakgrunner og lever etter forskjellige «typer» kosthold, så har vi masse til felles!

Vi er alle sammen lidenskapelig glad i mat! Både å lage den, men også å forske på hvordan den påvirker kroppen. Og vi deler alle sammen filosofien om at et godt, sunt kosthold handler om å finne det som passer for deg, din kropp, din hverdag og dine gleder.

Kosthold er veldig personlig, og det er ingen fasit som passer for alle. Skal man dra noen likhetstrekk mellom alle damene så er det at vi alle sammen liker å lage mat fra bund, fokus på gode råvarer, er opptatt av at et sunt kosthold også skal ha plass til fett, masse grønnsaker og litt kos. Derifra sprer vi oss ut i forskjellige retninger, fordi vi er forskjellige. Ikke fordi at det Camilla gjør er mer riktig enn det jeg gjør, men fordi måten jeg lever på er riktig for meg og Camilla lever slik det er riktig for henne.

Jeg har valgt å trekke ut nydelige Camilla –


Positivt for deg– fordi vi kan representere to veldig forskjellige versjoner av en sunn livsstil. Jeg kan spise banan før trening, drikke sjokolademelk  og spise pasta når jeg kommer hjem, fordi jeg trener mye og har alltid hatt et blodsukker som reagerer lite på raske karbohydrater. Camilla lever etter LcHf prinsippene og kooooser seg med gulost med smør og nugatti zero. Camilla har insulinresistens. Det vil si at hvis hun og jeg spiser samme mengde karbohydrater vil hennes blodsukker skyte i været mens mitt knapt nok vil reagere.

Camillas kropp er vant til å leve på denne måten, jeg ville mistet alt som het overskudd og energi. Ja, vi er forskjellige, men vi lever begge to sunt.


Svært mange tror at et sunt kosthold og en sunn livsstil er EN retning, en liste med punkter hvor du må kunne si check, check, check, men du har misforstått hele poenget 🙂 


Noen fundamentale ting som vitaminer, mineraler, antioksidanter, sunne fettsyrer, protein, vann, nok søvn, bevegelse og et smil trenger vi alle i livet vårt, men utover det er vi alle forskjellige. Du må finne det som passer for deg <3


Og har du lyst til å lære masse nytt og hente inspirasjon til din versjon av en sunn livsstil – ja da burde du følge Kostholdsdamene på Snapchat!

 


9. desember 2016 | Ernæring

Kommentarer (6)

  1. Kjempe godt poeng 🙂 Persoblig er jeg midt imellom og må bare huske å balansere frukten med noen nøtter f.eks.Jeg vle veldig glad for å høre at overvektsklinikken ogsåtiar hensyn til individene og ikke bare følger statens retningslinjer

  2. Hvordan skal man finne ut hva din egen kropp tåler? Må alle drive å måle blodsukkeret sitt hver gang vi har spist for å finne ut av det. Om man tåler karbohydrater eller ikke… synes det er vanskelig

  3. Madde: Nei 🙂 for folk flest vil det være fordelaktig å spise mat som gir et stabilt blodsukker 🙂 altså mye proteiner og grove grønnsaker. En indikasjon på insulinresistens kan være mye bukfett kontra fett rundt hoftene hos kvinner 🙂

  4. Og nettopp derfor liker jeg bloggen din så godt. God balanse, ingen ekstreme dietter og ikke minst, faglige og velbegrunnede råd. Stå på!

  5. Så hyggelig av deg å nevne meg Desiree. Og du har rett i nesten alt ! Før levde jeg nesten som deg, trente opp til to ganger ganger daglig eller mer (spesielt da jeg var instruktør) men likevel funket ikke hverdagskroppen min som jeg syns den burde. Jeg visste jo faktisk ikke hva lavkarbo/ LCHF var selv. Jeg trodde jeg måtte leve med og bare godta alle hverdagsplagene som å spise hver 2,5t, opp og tisse 1-2 ganger om natta, få føling under trening, prikking i fingre, cellulitter på magen (!), spise før dusjing- etter trening for ikke å nesten besvime osv ! Men alt dette, og mer forsvant da jeg la om kosten. Hadde jeg ikke begynt på Tunsberg medisinske skole på nett hadde jeg nok aldri satt meg inn i lavkarbo/ LCHF- kunnskapen. Da jeg begynte å lese i boka Frisk med lavkarbo ble jeg helt målløs. Alle disse menneskene som fortalte om sine sympotomer og problemer «var jo meg» !Jeg skjønner jo nå, at man ikke kan leve utelukkende uten fett. Og uten karbohydrater. Da går det galt. Man trenger iallefall det ene. Jeg trodde ikke jeg kunne leve uten karbs men jeg ble totalt tatt på senga! Så lenge jeg spiste fett. Energi har jeg alltid hatt og det tok litt tid før FUTTET kom tilbake på høypulstimer, men jeg visste at dette var normalt med omlegging til et høyfett kosthold.Det som jeg mener er viktig for alle menneskene i Norge, ja hele verden, er informasjonen. Kunnskapen. At alle får muligheten til å velge selv. Men da må de få all informasjon. Ikke bare at lite fett og grove karbohydrater er «veien å gå». Med snappen «Kostholdsdamene» får vi iallefall mulighet til å fortelle at man trenger iallefall noe fett. Det er noe kroppen trenger ! Fordi fortsatt blir mange grillet med at de bør spise margarin fremfor smør- og det er trist !Vel, dette ble langt- takk Desiree for at du satte lys på noe som er helt sant: vi mennesker er ulike og reagerer forskjellig. Dersom noe ikke fungerer for deg, ta kontakt med noen som kan noe annet enn det du allerede kan. Det «reddet livet mitt». Selv om jeg tilfeldig kom over utdannelsen og kastet meg på den. Og nå koser vi oss jo med fermentering og surdeig Desiree- lærer så lenge man lever ! Det digger jeg !

Comments are closed.