DETTE KJØPER JEG ALLTID ØKOLOGISK

20. mars 2019 | Kosthold, kropp & helse, Kropp

reklame ism Sunkost

 

 

Jeg har egentlig aldri vært veldig opptatt av å kjøpe økologisk mat. I den forstand at jeg kjøper økologisk mat når jeg står og kan velge mellom et alternativ som er økologisk og ett som ikke er det. Men det er svært sjeldent at jeg ikke kjøper en matvare fordi jeg ikke kan finne et økologisk alternativ.

Dog har jeg de siste årene vært igjennom en liten holdningsendring, skråstrek, bevisstgjøring når det kommer til både hvordan maten vi inntar blir produsert, og hva vi ellers utsetter kroppene våre for av kjemikalier. Særlig etter at jeg fikk barn.

Produkter jeg alltid velger å kjøpe økologisk er derfor hudpleieprodukter, kremer, tannkrem, deodorant, sminke, ol.

 

Min reise mot en mer økologisk holdning startet nemlig for tre år siden, med at jeg begynte å bruke oljer som en del av min daglige hudpleie rutine.

Litt etter litt byttet jeg ut sminken min mot økologisk sminke, og effekten dette hadde på huden min var så stor at jeg begynte å lese mer om økologisk hudpleie, og forskjellen på den og «vanlige» hudpleieprodukter.

Huden er menneskets største organ og en stor del av det vi tilfører huden går inn i blodomløpet og påvirker kroppen. Kunnskap jeg satt med fra før av, men som jeg ikke helt tok inn over meg før jeg faktisk så, på meg selv, effekten av det!

Den første ansiktsoljen jeg begynte å bruke var Dr.Organic Argan pure oil. Helt tilfeldig fordi det var en ansatt ved en Sunkost butikk som anbefalte meg å teste den både i ansiktet og håret!

Det ble mitt første møte med Dr.Organic serien som vi sverger til her hjemme.

Visste du at de aller fleste kosmetiske produkter inneholder 50-70% vann?

Men ikke Dr.Organic. Her brukes aloe vera som hovedingrediens. 

Selv om aloe vera er hovedingrediensen har alle de 18 ulike seriene fra Dr.Organic sin egen nøkkelingrediens med særegne egenskaper:

Hemp oil – stimulere, tilføre fuktighet og beskytte hud og hår

Dead Sea Mineral – renser, vitaliserer, styrker og mykgjør huden

Virgin Coconut Oil – Bidrar med å lindre, gi fuktighet og balanse til huden. Hjelper mot rynker og aldringstegn.

Olive oil – Tilfører huden mye fuktighet

Pomegranate – Denne serien er nesten en superfood for hud og hår! En skikkelig vitaminbombe som strammer opp , fyller og gir næring!

Du finner full oversikt over alle seriene HER

 

Ingen av produktene er testet på dyr, de er frie for parabener, inneholder ikke GMO ingredienser eller mineraloljer og er egnet for vegetarianere.

Akkurat dette med mineraloljer er verdt å merke seg om du er mye plaget med urenheter og sensitiv hud!

Jeg hadde tenkt jeg skulle komme tilbake til hvilke produkter jeg bruker i min daglige hudpleie, og hvilke familien bruker i et senere innlegg. Men her ser du favorittene som blir brukt daglig!

Jeg sverger fremdeles til Dr.Organic Argan pure oil. Jeg bruker den hver dag under Dr.Organic Olive day cream.

Alle hjem har vel en aloe vera krem liggende? Vi bruker Dr.Organic Aloe vera gel.

Tannkremen har jeg akkurat begynt å teste. Den inneholder blant annet økologisk tetre-olje, Aloe Vera, silica, islandsk mose og hestekastanje. Det høres jo veldig spennendes ut 😉

Deodoranten burde nesten fått et innlegg for seg selv!

Visste du at armhulen er et av de mest sensitive stedene på kroppen og hvor huden trekker til seg det du smører den med hurtigst?

Vel, dette fikk jeg smerte fult erfare for noen år siden da jeg tok feil av deodoranten min og tiger balsam i gym baggen….. Anbefales IKKE!

Denne er heldigvis mild på huden og gir  langvarig beskyttelse uten sterke kjemiske tilsetningsstoffer!

 

20. mars 2019 | Kosthold, kropp & helse, Kropp

Kommentarer (1)

Comments are closed.