Detox te? Effekt – fordeler og ulemper

6. mai 2017 | Ernæring

 

En seeeeeen oppdatering fra meg i dag, men av og til går faktisk mine dager litt skeis også. Riktig nok på en hyggelig måte, selv om jeg nesten får panikk når jeg ikke får blogget som planlagt!

Uansett, bedre sent enn aldri! Og dette innlegget har jeg gledet meg til å dele ganske lenge.

Som mange nok har skjønt er jeg ikke et kaffe menneske. Jeg kan godt drikke en kopp, en gang i blant innbiller jeg meg til og med at jeg har lyst på en, jeg kan si ja takk for å være høfflig, men det er sjeldent en høydare… Jeg er og blir et te menneske.

Hva slags type te jeg drikker har stort sett alltid gått etter smak, selv om jeg vet at ulike urter har ulike egenskaper og helseeffekter. Favoritten min var i årevis amme – te. Ikke fordi jeg ammet, men på grunn av den naturlige søte smaken med et hint av anis! NAM!

Men jeg jobber jo i den bransjen jeg gjør, jeg er naturlig nyskjerrig på hvordan det vi putter i oss påvirker kroppen, og jeg elsker å teste nye produkter og finne ut av hva de rent faktisk kan gjøre for oss.

Teatox eller Tea detox har jo herset i sosiale medier i noen år nå, nok mest på utenlandske kontoer, men vi ser det er på vei til Norge også. Teer som lover både detox av kroppen, vekttap, mindre cellulitter og smalere midje – er det fakta?

Nå har jeg ikke klart å finne noen av disse teene i Norge, men jeg har lest meg opp på dem på nett, og jeg vet at en del «innvandrerbutikker» selger disse teene.

Mange opplever jo en umiddelbar god effekt av disse teene, og om man ser på ingredienslisten er det ikke så rart. Øverst står ofte senna blander. Høres jo ikke så farlig ut, men senna er faktisk et naturlig og ganske så effektivt avføringsmiddel. Jeg tror ikke hyppige dobesøk og diare er det du tenker på som en detox. Og selv om du etter en uke veier et par kilo mindre og føler deg mindre oppblåst, så har du ikke mistet så mye som ett gram fett.

Ville du tatt avføringsmidler hver dag? Nei….

I tillegg til senna blader inneholder disse teene også urter som er vanndrivende. Nå trenger ikke vanndrivende å være en dårlig ting. Faktisk har jeg anbefalt vanndrivende teer til kunder som plages mye med vann i kroppen rundt «den tiden i måneden» , men over lengre tid og i kombinasjon med diare og løs mage – ikke akkurat helsefremmende…

Finnes det ikke noen fordeler ved en te – detox?

Jo, det gjør faktisk det. Det finnes flere. Nå er jo kroppen vår et fantastisk rensesystem i seg selv, men en god kopp urte te kan både gi dette systemet god støtte, gi deg mer energi, hjelpe på en vond og oppblåst mage, gi deg påfyll av viktige antioksidanter og bidra til velvære.

La oss ta en liten titt på noen gode urter!

MATCHA (grønn te)

 • Studier viser også at matcha øker kroppens hvilestoffskifte og kroppens evne til å forbrenne fett!
 • Teens høye innhold av antioksidanter gjør at den motvirker frie radikaler og dermed motvirker rynker.
 • Matcha inneholder også store mengder katekiner. Det er disse som gir teen sin fettforbrennende effekt, men studier viser også at de er med på å redusere dårlig kollesterol og kan forebygge magekreft.

 

FENNIKEL:

 • Hjelper mot oppblåst mage.
 • Har flere anti – innflamatoriske egenskaper

 

BORUTUTU BARK:

 • Inneholder store mengder antioksidanter.
 • Støtter kroppens naturlige «detox» i leveren
 • Booster immunforsvaret

LAKRISROT:

 • Demper søtsug
 • Demper magesmerter
 • Inneholder antidepressive stoffer og kan gi humøret et løft

LØVETANN ROT:

 • Vanndrivende og kan være bra om du sliter med væskeansamlinger i kroppen.
 • Inneholder både jern, kalium og sink. Spesielt kalium er viktig for væskebalansen i kroppen.

PEPPERMYNTE:

 • God for fordøyelsen. Særlig ved forstoppelse og luft i magen

INGEFÆR:

 • Anti inflamatorisk
 • Motvirker kvalme
 • Oppkvikkende
 • God for fordøyelsen

Du finner flere gode teer fra både Pukka, Higher Living og Yogi med blandinger av disse urtene. Om man først er en tedrikker, så skader det jo ikke å velge smakfulle varianter som også er bra for deg 🙂

 

Stort Smil

Desiree

 

6. mai 2017 | Ernæring

Kommentarer (1)

Comments are closed.