Det perfekte kveldsmåltidet

11. april 2013 | Uncategorized

/skrevet i samarbeid med Friggs/

 

Etter å ha bodd noen år i Danmark har jeg blitt litt avvendt med det Norske fenomenet kveldsmat. Vi spiser gjerne et litt større mellommåltid på ettermiddagen, og så middag mellom klokken seks og klokken åtte . Da holder det med en kopp god te og litt frukt før sengetid.

Men for nordmenn flest, som spiser middag i fire femtiden, skjønner jeg at det blir langt mellom middag og leggetid. Så hva er da et passende kveldsmåltid? For man trenger jo ikke så mye mat når det snart er natta? 

 

Nordmenn flest sverger til brødmat på kveldstid, men sent på kvelden er det kanskje ikke masse karbohydrater kroppen trenger? Da er det godt at det finnes smakfulle og sunne alternativer som du kan putte favorittpålegget ditt på.

For eksempel Friggs Maiskaker med chiafrø og havsalt. Disse er glutenfrie og har et høyt innhold av fiber, men kun 19 kalorier per maiskake!

Jeg tenker at dette lille «hovedmåltidet» er en flott anledning til å fylle på med det man kanskje har fått litt lite av i løpet av dagen. Kanskje du ikke har vært så flink til å få i deg sunt fett? Kanskje det har blitt litt lite frukt og grønt? Eller hvordan står det til med disse proteinene?

 


Jeg spiser ofte maiskaker med pålegg før trening. Perfekt når man bare trenger noe kjapt og sunt på farta!

 


Sunne og smakfulle påleggs alternativer er:

Most avokado med kokt skinke

Most avokado med hardkokt egg

Kremost med frukt eller bær på toppen

Markrell i tomat

Cottage cheese med eple og kanel

Peanøttsmør med banan

 

I det hele tatt! På Friggs sin Facebook side


HER finner du flere spennende ting du kan lage med maiskaker. Blant annet noen deilige sunne snickers! En stund fant jeg bare disse når jeg var på handletur i Svergie, men nå finner du altså Friggs maiskaker på de fleste daglivarebutikker i Norge også! Det er gøy!

 

Stort Smil

Desiree

 


11. april 2013 | Uncategorized

Kommentarer (14)

  1. Sandra: Jeg har faktisk ingenting å sammenligne med… 🙂 trodde ikke det var så høyt. Skal sies at jeg spamer alt jeg har av venner, kollegaer og bekjente! Har du lest bloggen min?!?! Du må lese bloggen min!!! hihi

  2. Haha, måtte le litt. For et morsomt innlegg ^^Tyder på at du fortjener alle leserne dine 😉 Keep it up, og ja, Pink er fresh ^^

  3. Beate Lerøy: I belive in pink 😉 Skulle ha tatt bilde av ham! Han var nok klar den den værste diskusjonen 😉 Hihi 🙂 Tuuuusen takk 🙂

  4. Det var da en ganske usaklig kommentar og komme med Sandra? Høyt lesertall….det skal du ha?!?Fantastisk bra blogg!!! Lettlest, variert, gjennomført og underholdende! Enig med de over her. Du fortjener leserene dine, og kommer garantert til å få mange flere hvis du fortsetter i samme stil!

Comments are closed.