Det perfekte kveldsmåltidet

21. november 2016 | Ernæring

/skrevet i samarbeid med Friggs/

 

Etter å ha bodd noen år i Danmark har jeg blitt litt avvendt med det Norske fenomenet kveldsmat. Vi spiser gjerne et litt større mellommåltid på ettermiddagen, og så middag mellom klokken seks og klokken åtte . Da holder det med en kopp god te og litt frukt før sengetid.

Men for nordmenn flest, som spiser middag i fire femtiden, skjønner jeg at det blir langt mellom middag og leggetid. Så hva er da et passende kveldsmåltid? For man trenger jo ikke så mye mat når det snart er natta? 

 

Nordmenn flest sverger til brødmat på kveldstid, men sent på kvelden er det kanskje ikke masse karbohydrater kroppen trenger? Da er det godt at det finnes smakfulle og sunne alternativer som du kan putte favorittpålegget ditt på.

For eksempel Friggs Maiskaker med chiafrø og havsalt. Disse er glutenfrie og har et høyt innhold av fiber, men kun 19 kalorier per maiskake!

Jeg tenker at dette lille «hovedmåltidet» er en flott anledning til å fylle på med det man kanskje har fått litt lite av i løpet av dagen. Kanskje du ikke har vært så flink til å få i deg sunt fett? Kanskje det har blitt litt lite frukt og grønt? Eller hvordan står det til med disse proteinene?

 


Jeg spiser ofte maiskaker med pålegg før trening. Perfekt når man bare trenger noe kjapt og sunt på farta!

 


Sunne og smakfulle påleggs alternativer er:

Most avokado med kokt skinke

Most avokado med hardkokt egg

Kremost med frukt eller bær på toppen

Markrell i tomat

Cottage cheese med eple og kanel

Peanøttsmør med banan

 

I det hele tatt! På Friggs sin Facebook side


HER finner du flere spennende ting du kan lage med maiskaker. Blant annet noen deilige sunne snickers! En stund fant jeg bare disse når jeg var på handletur i Svergie, men nå finner du altså Friggs maiskaker på de fleste daglivarebutikker i Norge også! Det er gøy!

 


Stort Smil


Desiree


21. november 2016 | Ernæring

Kommentarer (11)

      1. Rugsprø? Uansett, digg kveldsmat i dag med 2 riskakerhelt perfekt så jeg går for disse;)

Comments are closed.