Det er sunt å være sulten!

6. september 2016 | Kropp

Når man skal trekke frem noe positivt ved en kostplan, diet eller livsstil bli dette med sult ofte nevnt. Også blant mine online er dette en positiv overraskelse.


Men er det egentlig så farlig å kjenne litt på sulten?!

Cat fish and mouse isolated on white background


Licensed from:
cfoto

/
yayimages.com


 


Sult og metthet er kroppens måte å gi deg beskjed på at den har behov, eller at behovet er dekt.

Å kunne kjenne seg litt sulten og passe mett er viktig for å opprettholde denne funksjonen, og gjør det lettere å holde normal vekt.


Sult skjerper kroppen og stoffskifte.

Da viktig å poengtere at vi snakker om normal sultfølelse og ikke lange stunder uten mat. Selv om noen studier viser at faste mellom 16 -48 timer kan gi stoffskifte et boost.


Sult gjør at maten smaker bedre.

Noen mener at kroppen og fordøyelses systemet har godt av å få en pause fra konstant arbeid og tilførsel av mat. Jeg tenker at alle har godt av jevn tilførsel av mat og drikke dagen igjennom. Passe mengder som gjør deg passe mett, og påfyll av ny energi når du er passe sulten. 

 


Hva tenker du?


Tørr du å være sulten?


6. september 2016 | Kropp

Kommentarer (5)

  1. Helt enig! Om man aldri lar seg bli sulten er det vanskelig å vite når man egentlig er mett også.. Instinkt som er veeeldig vanskelig å holde tilbake i vestverden..

  2. Dette tror jeg du har HELT rett i. Og dette er et kjempefint budskap å få ut til «massene».Mange mennesker tror det er noe «galt» når de føler sult. Og rusher av gårde for å få denne «feilen» rettet momentant. Og kan kanskje kjøre i seg noe usunt.Dyr sulter. Dyr venter. Det er sunt å vente. Jo mer du venter, jo bedre smaker maten. Det er godt og sunt og riktig å være sulten en stund. Gjerne en god stund. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.Tror mye overvekt i samfunnet kunne forsvunnet om folk hadde et mer avslappet forhold til det å være sulten og ikke fikk «panikk». Flott innlegg og tema!

  3. Hei! Jeg er helt enig med deg!Er jeg sulten nå, eller spiser jeg fordi jeg kjeder meg, er sliten, trøtt, lyst på kos? Det er viktig å bli bevist på dette, særlig hvis en sliter med noen kilo for mye eller vil gå ned i vekt. Jeg jobber selv med å ta av noen kilo, og dette punktet gav meg den første «aha» opplevelsen på veien til et sunnere kosthold.Spiser bodyboozt smoothien din til frokost nå og digger den. Ønsker meg flere oppskrifter, gjerne med kcal innhold og forklaring på hvorfor du har i de enkelte ingrediensene! Kjempeinspirerende 🙂 Stå på!

Comments are closed.