Det er ingen skam og snu…

25. juni 2013 | Trening

eller?

100 dagers prosjektet mitt fikk en litt humpete start.

 I mitt hode hadde jeg sett for meg at jeg skulle ha en registrert økt, hver dag i hundre dager! Dog er ikke det blant «reglene» for 100 dagers prosjektet. Der kan du godt trene to økter på en dag og null dagen etter. Poenget er å klare 100 økter på hundre dager. Men jeg trenger noe å strekke meg etter… Humf..

Denne historien fikk jeg servert på et kurs i NLP (coaching) som jeg deltok på for mange år siden. For meg var det en kjempe aha opplevelse i forhold til dette med å sette seg mål som er «bra nok» til å motivere deg når motbakkene kommer.

Heng på! Jeg skal korte den ned.


Mandag morgen våkner Trine og hopper opp på badevekten, som man jo gjør hver mandag morgen. Skrekk og gru! Tallet som lyser mot henne er ikke akseptabelt! Her må det tiltak til.


Trine rusler inn på kjøkkenet og åpner kjøleskapet. Et knekkebrød får holde i dag!


Og sånn går uka! Knekkebrød, salat, trening hver dag! Trine føler seg i suuuperform!


Fredag skal Trine møte kjæresten sin. Han har akkurat kommet hjem fra jobbreise. Trine kommer løpenes inn på pubben, gymbaggen over den ene skulderen! Hun skal ha èn pils og et stykke pizza. IKKE mer!


ET pizzastykke blir til to, to blir til tre. En pils blir til en rom og cola, og en rom og cola blir til en G&T.


Lørdag morgen våkner Trine og går slukøret forbi badevekten. Kanskje hun begynner igjen på mandag….. 

Jeg er ganske sikker på at flere på en eller annen måte kan kjenne seg igjen i den settingen. Og synes Trine drar en helt logisk konkulsjon. Men jeg har en historie til om Trine.

 


Fredag formiddag skulle Trine hente kjæresten sin på flyplassen. Halvveis fremme punkterer bilen.. Fillern å! Og hun som hadde planer om å skvise inn en tur på gymmet i dag også… Men Trine er en handlekraftig dame. Hun bytter dekk og kjører videre for å hente kjæresten sin.

Logisk?

Hvorfor er det sånn at vi den ene situvasjonen synes det er helt greit å «begynne igjen på mandag», mens vi den andre hadde lurt fælt hvis Trine bare haiket hjem og tenkte: tar det på mandag?

For meg har historien to lærdommer.

1.

Sett deg gode mål!

Er målene dine spesefikke, ambesiøse, målbare, oppnåelige og viktig nok for deg er det større sannsynlighet for at du enten klarer motbakkene, eller i det minste fortsetter veien mot målet innen mandag.

2.

Det er mennesklig å feile, men detter du av hesten- hopp rett opp igjen! Hun var jo halvveis til flyplassen når hun punkterte! Helt idiotisk å snu!!!! Da er det jo dobbelt så langt til mål da jo!

Jeg har ikke tenkt til å snu på mitt 100 dagersprosjekt. I dag er jeg på dag 7 og jeg har hatt økt nummer 4. Jeg vet at i løpet av denne uken har jeg tatt meg selv igjen, og når jeg har gjort det vil jeg forsette med min oppbrinnelige målsettning:

En registrert økt per dag 🙂

Smil, det er tirsdag:)

 

  
 


25. juni 2013 | Trening