Det eneste kostholdsrådet som alltid virker.

30. november 2016 | Kropp

Frokost i dag ble to knekkebrød slengt sammen med litt pålegg og noen nøtter. Det kunne vært sunnere, men den kunne også vært mer usunn! På middagsmenyen står det kyllingbryst med masse deilige grønnsaker og gratinert fullkornspasta. Kylling og grønnsaker er de fleste enige om er sunt, pasta strides det stadig om. 

 


For hva er det som avgjør om maten er sunn eller ikke?

Er det hvor mye kalorier det er i den? Eller er det hvor mye næring den tilfører kroppen? Kanskje det er måten kroppen bryter maten ned? Eller hvordan den er produsert? Er det navnet? 

Etter trening pleier jeg å fylle opp med en halv liter sjokolademelk. For meg er det sunt. Det er sunt for meg fordi jeg trener mye. Fordi jeg løper mange kilometer i uka og trener tung styrke. Fordi min kropp trenger påfyll slik at den får overskudd nok til å restituere seg og bygge god form. Dette er sunt for meg, for andre ville det vært usunt, fordi deres aktivitetsnivå og kropp ikke har de samme behov som min.

Å kategorisere bestemt mat som sunn og usunn blir for enkelt. Det tar ikke hensyn til din livssituasjon, aktivitetsnivå, alder, målsetninger eller livsstil. Og det er vel egentlig ingen mat eller næringsmidler som i seg selv har fetende egenskaper eller som ene og alene har ansvaret for din helse? God eller dårlig?  Jeg tror de fleste av oss en enige om at det er stor forskjell på å spise sjokolade en gang i uka og å spise det vær dag?


Sammenheng og mengde er i min verden viktigere ord enn sunn og usunn! 


Vær mer bekymret for det du 
ikke spiser

 enn det du spiser!

 


Det eneste kostholdsrådet som alltid virker er at du faktisk må finne ut hva som er riktig for deg, din hverdag og din kropp. Vi er alle forskjellige både på innsiden og utsiden. 


Men hvor skal man starte?!

 

 


Små endringer over tid blir til store endringer! Jeg må få lov til å sitere en av deltagerene på FIT online BOOTCAMP!

 

Hei Desiree Andersen


Jeg har fulgt prinsippene dine (mine nå) siden 1. juli. Oppskrifter, visdomsord og treninger har jeg brukt som inspirasjon men gjort mine egne vrier etter hva jeg liker, passer min hverdag og hva jeg synes er gøy. Vekta viser -27kg så jeg er godt fornøyd og selv om jeg har igjen ca 5 kg blir fokus nå å finne ut hvordan jeg stabiliserer vekta.
Hvorfor har jeg lykkes?


– bevisstgjøring på proteiner til alle måltidene
– tilpasset måltidene så de passer meg og inneholder det som gir meg lang metthetsfølelse
– endret innstillng til hvor mye bær jeg kan spise til et måltid (tidligere ville jeg oppfattet det som uakseptabel fråtsing)
– økt mengden ren kylling, fisk, kjøtt som er en middagsporsjon
– minimalt med sukker, fint hvetemel og brød
– gjort avtaler med meg selv før hotellsamlinger utenlandsreiser mm, hva skal jeg tillate meg? hva koser jeg meg med og hva unngår jeg? 
– mye mosjon stabilt gjennom hele perioden, men ikke presset kroppen når jeg har vært halvtufs og bortsett fra litt forkjølelse har jeg holdt meg frisk
– er jeg sulten, eller kjenner at blodsukker faller så spiser jeg et ekstra måltid, har alltid noe i veska selv om det sjelden brukes

Nå kommer den vanskligste perioden med stabilisering og hvorfor kommer jeg til å lykkes?


– Grunnkostholdet trives jeg med, er ikke for avansert, blir mett så det er rutinen nå og vil fortsette med det
– Ekstraenergien vil være å tillate seg litt mer i ulike sosiale settinger
– Jeg er lettere og dermed er også en del typer fysisk aktivitet letter å gjennomføre
– Har gjort avtale med en annen om månedlig status/oppfølging av trening, en fast treningsavtale i uka – slik vil det være lettere å være få mosjonert litt tyngre dager

Nå gleder jeg meg til advent og skal ut en tur i det fine solskinnet nå og deretter pynte litt 
🙂

 


De fleste av oss har prøvd slankekuren eller dietten. De fleste har erfart hvordan det er å forholde seg til mat kategorisert som usunn. Og de fleste av oss har erfart at det ikke funker over tid. Så hvorfor ikke prøve noe nytt? 

 

Jeg pleier selv å si at du ikke trenger å kutte ut noe som helst når du ønsker å legge om kostholdet. Start med å legge til de tingene du føler du har godt av, som føles godt og spise, du blir glad av å gir deg god energi. De fleste av oss er så vant til nei mat, at ting skal være usunt og forbudt at vi nesten ikke tror at det kan være så enkelt. Men det er det!


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 


30. november 2016 | Kropp

Kommentarer (5)

  1. Enig!Meg går det sakte, men sikkert nedover (i vekt) med.Jeg har ikke vært med på noen av dine online kurs, hadde planer, men de har blitt utsatt pga familiære årsaker.Allikevel:Ved å lese bloggen din, og følge deg på snap fra april, så har jeg gått ned 17kg!Jeg har fortsatt noen kg igjen, og den siste tiden har vekten gått saktere ned, så det er vel på tide å se igjennom vaner på nytt.Desiree: Stå på! 😀 Slike ting håper jeg er inspirerende for deg også 🙂 Så du fortsetter å dele med oss, og blogge :-)Du har vist meg at sunn mat er enkelt, og resultatet vises på hele familien min 🙂

Comments are closed.