Desiree tipser; Tur på Solstien

15. november 2015 | Opplevelser og reiser

For noen år siden var jeg veldig ivrig på å poste forslag til turer og aktiviteter med barn her på bloggen.

Desverre fikk ikke disse innleggene så mye oppmerksomhet. Etter en stund sluttet jeg derfor å bruke energi og tid på å lage dem, selv om jeg mener at det er utrolig nyttig.

Du legger fundamentet for den livsstilen dine barn får. Dine vaner blir deres vaner.

Turer og aktiv fritid handler om kos, gjøre noe sammen, oppleve, skape minner og som et stort pluss – det er godt for helsa!

Så jeg gir det et nytt forsøk.

For andre gang på kort tid gikk helgens tur til Tinn kommune. Rjukan er veldig sentralt på Østlandet og passer ypperlig til dagstur, men her er det enormt mange muligheter for de som vil gjøre det til en helg.

Gaustadtoppen er virkelig bare toppen av isfjellet.

For en liten måned siden var vi på Toreskyrkja. På nettet er dette beskrevet som en krevende tur, men her er det heller ikke noe problem å ta med barn fra 6 år og oppover. Dog kanskje ikke så spennende.

Dagens tur derimot sto i barnas tegn!

Målet for dagen var Gvepseborg og Solstien.

For å komme opp til Gvepseborg tar man Krossobanen fra Rjukan og opp.

Krossobanen er en gondolheis som går hver dag året rundt. En morsom opplevelse for store og små. Banen koster 25kroner for barn og 60kr for voksne.

Tips: planlegger du å spise mat på cafeen på toppen får du gratis tur ned.


Solstien

er en rute på 3,4 km. Det er oppmerket og godt skiltet hele veien og tar deg opp til en kanonstillig fra 2. Verdenskrig. Her har du en fantastisk utsikt over Rjukan, Hardangervidda og så klart Gaustadtoppen.

Ved Krossobanen kan du be om å få utdelt Solsekken. Denne er gratis og inneholder 15 spennende oppgaver store og små turgåere kan løse underveis.

Løypa i seg selv er opplevelse.

3,4 km høres kanskje ikke så langt ut, men her går det mye opp før det går ned, og omgivelsene skal så klart oppleves og nytes underveis.

Vi brukte litt over 2 timer på runden.

Og vi var alle enige om at det var verdt kjøreturen en søndag formiddag.

Vil du ha flere slike innlegg på bloggen?

Desiree

Notater:


#topptur


#turmedbarn


#solstien


#krossobanen


#vistinorway


#rjukan


#tinn


15. november 2015 | Opplevelser og reiser

Kommentarer (12)

  1. Ja takk til flere slike innlegg!! Elsker å oppdage nye steder på tur, men er ofte litt vanskelig å finne de nye stedene. Bor i Tønsberg så det meste rundt deg, er aktuelt her å 🙂 ) Gikk Solstien i sommer, veldig fint tur, uheldigvis var det tåke så vi så veldig lite… Men, vi gikk til Gaustatoppen dagen før og da var det KNALL vær 😉 anbefaler Tønsberg Tønne i Sandefjord hvis man vil til noe litt nærmere enn Rjukan 😉

  2. Flott innlegg! Synd vi ikke bor på Østlandet. Likevel liker jeg tanken om å gi barna opplevelser som de kan ta med seg videre i livet 🙂 Skriv gjerne flere slike innlegg 🙂

  3. Camilla Svestad: tenker at akkurat lokasjon ikke er det viktigste i denne type innlegg, men påminnelse og inspirasjon? 🙂

  4. Jo, like viktig med inspirasjon som tips til turmål 🙂 Jeg ble i alle fall inspirert av dette innlegget og har lagt en plan for hva jeg skal ta med mine tre gutter på til helga 🙂

Comments are closed.