Derfor vil jeg bli veganer!

3. oktober 2017 | Ernæring

Dette innlegget vet jeg at det er mange som har ventet på. Nemlig hvordan det gikk når jeg skulle være veganer i en uke. Eksperimentet var en del av en periode hvor jeg testet flere forskjellige kostholdsretninger – en uke av gangen. Veganer var det siste som sto på min liste. Det var også det jeg trodde skulle bli vanskeligst – jeg tok feil!

Veganere står stort sett ovenfor de samme ernæringsmessig utfordringene som folk flest! Det enste du som veganer ikke kan få i deg gjennom kostholdet er B12.

Man kan være veganer å spise usunt og lite næringsrik mat! Akkurat som man kan spise «vanlig» , usunt og lite næringsrikt. Men med de ernæringsmessige og helsemessige utfordringene mange i vår verden møter i dag vil jeg nesten påstå at det er enklere å spise sunt og næringsrikt som veganer – nesten.

For det er ikke sånn at vi blir stadig tykkere og sykere fordi vi spiser for lite kjøtt, fisk og animalske produkter. Det er veldig få mennesker i Norge som blir syke fordi de spiser for lite proteiner! Jeg kan argumentere at mange blir syke fordi de spiser feil type proteiner, men skoen trykker faktisk hardest ved det fatum at vi spiser alt for lite næringsrik mat og alt for lite plantebasert!

Havreyoghurt og søt protein ganola laget av kikerter.

Skal jeg bli veganer?

Nei, jeg skal ikke det. Men min uke som veganer åpnet virkelig øynene mine for hvor mye mer plantebasert jeg faktisk kan spise, hvor mye mer variert og næringsrik mat jeg kan lure inn i mitt daglige kosthold – uten at det føltes som noe tap – tvert om. Det føltes helt fantastisk!

 

Noen lure tips for å snike mer plantebasert inn i ditt daglige kosthold:

  • Bytt ut melk med havre melk og usøtet mandel melk
  • Bytt ut smør med Berit Nordstrand sitt raps og kokos smør
  • Ikke vær redd for å bytte kjøtt og fisk ut med bønner og linser i kjøttsauser og gryter. Eller kanskje bare erstatte litt av kjøttet.
  • Spis grønnsaker til alle måltider.
  • Sett deg som mål å ha ett måltid hver dag som er helt plantebasert.
  • Snack på frukt og nøtter

Så enkelt kan det faktisk gjøres!

Veganske frokost cookies og smoothie med planteproteiner

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

3. oktober 2017 | Ernæring

Kommentarer (1)

  1. Dette likte jeg! Begynte å spise plantebassert 1. januar 2017 og trodde det skulle bli vanskelig, men det ble det altså ikke Nå etter 9 mmd med denne kosten har jeg det fortsatt helt supert, mistet noen kilo og begynt å trene igjen. Hurra! Jeg hadde blitt superglad om du begynte å legge ut noen oppskrifter som kun var plantebasserte Stå på videre!

Comments are closed.