Derfor spiser jeg mye egg – om fett, proteiner og kolestrol

11. oktober 2016 | Ernæring

Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at vi spiser rundt en 30 egg i uka her i huset. De brukes til det meste! Som pålegg, i smoothies, i bakeværk og som mellommåltider. Jeg får nesten litt angst når eggehylla begynner å bli tom eller vi ikke har flere hardkokte egg i kjøleskapet!

Egg er også noe jeg anbefaler med varmt hjerte til onlinekundene mine. Det er billig, næringsrikt og kan enkelt tilpasses enhver kostplan. Men jeg møtes også en del spørsmål om egg og min eggbruk. Derfor hadde jeg tenkt å liste opp noen enkle fakta om egg, og svare på de spørsmålene jeg møter oftest rundt måten jeg bruker egg på!

 

Først, hvorfor jeg bruker så mye egg:


Egg er hva jeg ser på som perfekt mat. Den inneholder litt av nesten alle næringsmidler vi trenger. Det er rett og slett en liten superfood!


Et egg inneholder kun 80 kalorier. Så selv om det inneholder all den næringen og masse proteiner gir den ikke mye kalorier hos en som prøver å knipe inn på dem. Man kan også velge å kun spise hviten for å spare ennå mer på kaloriene. Vær da oppmerksom på at du mister mye av næringen.


Egg inneholder HDL kolestrol. Dette vil du ha, da det senker det dårlige kolestrolet som er årsak til hjerte/karsykdommer. 

At man ikke burde spise egg når man har høyt kortesol er gammel lærdom.


Egg er en god proteinkilde som inneholder alle de essensielle aminosyrene du trener – i riktig forhold til å med! 


Egg gir ingen blodsukker stigning og metter lenge


Visste du at egg fra frittgående høns er en god kilde til Omega 3?! Det er det!

 


Egg er sunt året rundt!

eggs

Licensed from:
leungchopan

/
yayimages.com

 

Så de vanligste spørsmålene jeg får rundt egg:

 

  • Når du putter rått egg i smoothien smaker det egg?

Det smaker ikke noe som helst!

  • Jeg ser du bruker mye eggehviter – hva gjør du med plommen?

Plommen fryses ned og brukes til vanlijesaus/krem sendere. Eller så lager jeg eggerøre av den og bruker det som pålegg.

  • Hvorfor bruker du ofte bare hviten når all næringen ligger i plommen?

Her må man se på funksjonen egget skal ha i en oppskrift eller en kostplanen. Ofte bruker jeg kun hviten fordi oppskriften er laget til noen som trenger å spare på kaloriene, og heller får næringen fra et annet sted. Andre ganger bruker jeg bare hviten fordi dens fuksjon i oppskriften er å gjøre maten/bakeverket luftig som i kaker eller marengs. 


Har du flere spørsmål om egg så er det bare å komme med dem!

 


Stort Smil


Desiree

 

 


11. oktober 2016 | Ernæring

Kommentarer (7)

  1. Marlen: Noen opplever at det gir plager. Da er det nok plommen som er problemet siden den inneholder fett 🙂 Hviten vil jeg tro er trygg 🙂

  2. Når du bruker hele egg, trenger man fett i tillegg da? (Fett som bør være en del av hvet måltid). Er det ikke nok fett i egget alene, jeg spiser også mange egg hver dag.

  3. Beate: Det eksisterer ikke noen anbefaling fra myndighetene 🙂 men jeg pleier å si 1-2 plommer om dagen. Eggehviter kan spises ubegrenset 🙂

  4. Tusen takk for en flott blogg. Gode oppskrifter og jeg liker godt den sunne og enkle, positive innstillingen din 🙂 Ønsker deg en god dag! 🙂

Comments are closed.