DERFOR SPISER JEG DENNE MATVAREN – I STEDE FOR DENNE…

Reklame 1. september 2020 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Hvorfor spiser du søtpotet i stede for vanlig poteter?

Hvorfor drikker du mandelmelk og ikke vanlig melk?

Hvorfor velger du å bruke havremel i stede for «vanlig» mel?

Spørsmål som dette dukker daglig opp i innboksen min, og svaret er stort sett alltid det samme. Jeg spiser alt! Vanlige poteter, ku melk, hvetemel, sukker, smør, alt!

Så grunnene til at jeg velger den ene matvaren foran den andre er stort sett alltid de samme:

  • Smak
  • Bruksområde
  • Jeg ønsker å spise variert for å få i meg mest mulig næring!

Når det er sagt og du først har klikket deg inn her i dag tenkte jeg å gå inn på disse 3 spørsmålene som er de som går igjen, og dele noen tips, råd og oppskrifter!

Bilde fra DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK

SØTPOTET er og bli en favoritt på mitt kjøkken. Næringsinnholdet er ikke ulikt den vanlige poteten. Men hvor jeg velger vanlig potet når jeg skal ha kokte poteter til middagsmaten, så foretrekker jeg søtpotet når det skal lages potetbåter i ovnen. Jeg bare elsker kombinasjonen av søtt og salt!

I tillegg kan søtpotet brukes i bakst! Prøv for eksempel søtpotetvafler HER, hjemmelagde lomper – oppskrift HER eller scoones – oppskrift HER

Siden jeg veldig glad i både gresk yoghurt, cottage cheese og ost, så har jeg ikke noe problem må å få i meg den daglige anbefalingen av meieriprodukter.

Så når jeg lager smoothies eller en varm latte fortrekker jeg å bruke enten mandelmelk eller havremelk. Både fordi det gir drikken en søtere smak og fordi det gjør kostholdet mitt mer variert!

Bilde fra DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK

Hvorfor velger jeg den eller den typen mel. Hvetemel er noe jeg synes har fått et litt dårlig rykte. Ernæringsmessig er det minimal forskjell på grovt hvetemel og havremel. Faktisk så vil mange få et bedre resultat på den grove gjærbaksten om de velger grovt hvetemel, fordi dette hever bedre enn havremel.

Grovt hvetemel inneholder både jern, sink og niacin, tiamin, riboflavin, magnesium og kopper!

Mens havre inneholder  vitamin B, jern, magnesium, folat, sink og kalium.

Fiberinnholdet? Mer eller mindre det sammen. Det vil alltid variere litt fra merke til merke.

Jeg bruker mye havremel, fordi jeg lager det selv av glutenfrie havregryn. Fordi mange ønsker glutenfrie oppskrifter på bloggen, men som med alt annen er et variert kosthold nøkkelen! 

Ja takk, litt av alt som jeg pleier å si 😉

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.nofor mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

 

 

Reklame 1. september 2020 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse