Derfor sier jeg nei takk til sukkerstopp!

31. desember 2016 | Kropp

 

Dette innlegget gjelder egentlig ikke bare sukker, men folks tilnærming til livsstilforandringer generelt. Vi har en tendens til å gjøre det til et stort prosjekt, med drastiske forandringer, nye vaner som nærmest må presses inn, mye fy og nei og må.

Disse periodene ender stort sett med en solid sprekk og følelsen av nederlag. Det er helt klart de som klarer å fullføre det også, men etter flere uker med kamp mot seg selv glir man ofte stille å rolig tilbake i de samme gamle baner.

Noen som kjenner seg igjen?

Fermentert te, sprekt blad og makroner. Det handler om balanse 😉

Jeg har jobbet med livsstil og livsstilsendring i over 11 år, og en ting jeg har lært er at denne tilnærmingen aldri funker. Og statistikken er med meg! Visste du at bare 2% av de som går ned i vekt opprettholder den vekten etter to år?

Jeg foretrekker en annen vinkling.

I stede for å kutte ut sukker og mat du liker, tenk på hva du kan spise i tillegg til.


Forvirret?

Hvis du setter deg som mål å spise mer frukt, lage flere sunne og sukkerfrie alternativer i helgene, osv. Hva tror du skjer med sukkerforbruket ditt da?

Det går ned, uten at du har trengt å bruke negative tanker og energi på å holde deg unna noe som helst.
Når du nå tar fatt på det nye året med ønsker om en sunnere livsstil. Glem alt du ikke skal gjøre, ikke skal spise, alt du tror du må for å nå målene dine. Sett deg ned å lag en liste over de tingene du føler vil gi deg overskudd og positiv energi. Begynn med de tingene du vil legge til i livet ditt.

Jeg pleier å be mine online kunder om å skrive ned fem ting de vil ha fokus på, og jeg mener de små, små tingene!

Jeg har fått låne en liste:

 • Starte vær dag med en smoothie
 • Drikke et stort glass vann før vært måltid
 • Fylle halve middags og lunsj tallerkenen min med grønnsaker
 • Spise en fettkilde til vært hovedmåltid
 • Bevege meg 30 minutter vær dag

Ville du tro meg hvis jeg fortalte deg at disse fem små forandringene resulterte i et vekt tap på 12 kilo? 

Jeg må få lov til å ta med litt om mine tanker om målsetning. Vi er sikkert flere som vil gjøre noen endringer i det nye året!

For hvordan setter man seg egentlig et bra mål?

Jeg tenker at når man skal sette seg et mål så må det være noe man virkelig har lyst til å bli bedre på. Som du er forberedt på bruke tid og energi på – samtidig som du så klart må ha et utviklingspotensiale.

Om jeg satte meg som mål å trene 5 ganger i uka så hadde det ikke hvert et særlig hensiktsmessig mål. Jeg trener at 4-5 økter i uka.

Et fornuftig mål for meg ville vært om to av disse øktene var rene kondisjonsøkter. Det hadde jeg trengt, det har jeg lyst til og potensiale, jeg må bare gå i sving å få det gjort.

Men et fornuftig mål burde også være litt hårete, det skal være noe å strekke seg etter. Hvordan vet du da om målet ditt er overambisiøst?

Om innsatsen du må legge ned for å nå målet ditt skaper stress og negativ energi i hverdagen så synes jeg du burde sette deg et nytt mål. Kanskje et delmål er tingen?


Mål skal være motiverende. Det skal være moro fordi fordi vi må strekke oss litt for å klare det. Men det er ikke moro hvis man ikke er istand til å nå det med fingertuppene engang.

I dag er siste dagen du kan stemme på  årets trenings/helseblogg. Synes du jeg fortjener tittelen kan du stemme HER

Godt nytt år!


31. desember 2016 | Kropp

Kommentarer (11)

 1. Du har en fantastisk blogg, som inspirerer masse. Oppskriftene dine er gode og enkle å bruke. Liker også treningsmotivasjonen din.
  Godt nyttår.

 2. Du fortjener så absolutt tittelen!!!
  Tusen takk for all inspirasjon og motivasjon
  Gleder meg til å følge deg i 2017‍♀️

 3. Såå enig med deg! Man kommer laaangt med å endre fokus til noe positivt.

  Nå har jeg gitt min stemme – til deg!
  Fordi du er ekte, ærlig, realistisk, avslappet, unik, flink, super – jeg hadde sprengt kommentarfeltet hvis jeg fortsatte!

  Godt nytt år! ❤

Comments are closed.