Derfor klarer du ikke å ta bare et kakestykke!

19. mai 2016 | Ernæring

Woman holding candies on bed


Licensed from:
Wavebreakmedia

/
yayimages.com


 

Vi kjenner sikkert til det alle sammen. Den gode intensjonen, planen om å bare ta litt smågodt, en håndfull potetgull eller bare et kakestykke! Det øyeblikket det «forbudte» er fordi tungen er det som om noe skjer oppe i hode. Ja, det trigger noe. Og det som for en liten stund siden virket så enkelt blir med et veldig, veldig vanskelig!

Med et får de gode intensjonene selskap med tanker som

– Bare litt til!

-Å fillern heller, det er jo en fest.

– Nå er alt ødelagt. Jeg starter igjen i morgen.

Og så raser det hele sammen. 

Hva skjedde med intensjonene? Hva skjedde med selvkontroll og viljestyrke?! 

Så klart sitter mye i hode. Og i det øyeblikket vi gjør noe til forbudt blir det vanskeligere å motstå det! Dette er en av grunnene til at jeg aldri forbyr mat i mine programmer. Du kan spise akkurat hva du vil! Men ikke nødvendigvis i dag eller i de mengder du er vant med. Men all mat er ja mat.

 


Men hva hvis jeg kan fortelle deg at det ikke bare er din manglende viljestyrke som setter igang mat- raset?

At det faktisk er en kjemisk reaksjon som skjer i kroppen ved inntak av sukker og særlig kombinasjonen sukker, fett og gluten?

Hva hvis jeg fortalte deg at når du spiser sukker og hvitt mel så trigger du en morfinlignende effekt i hjernen. At når kroppen din bryter ned gluten så får hjernen et lite rush, ikke ulikt det en ruset narkoman kan føle. At sukker, akkurat som trening, øker produksjonen av endorfiner. Det er ikke så rart at fornuften settes på pause, for der og da føles det veldig, veldig godt å spise mer enn ett kakestykke. Det er ikke så rart at mange tyr til søtsaker når man er litt nede, for i en liten stund så demper det faktisk psykisk stress og smerte! Det er ikke så rart at man kan bli sukkeravhengig!


Har du lyst til å lære mer om hvordan man kan håndtere sukkeravhengighet? 

Gi dette innlegget en tommel opp på Facebooksiden min
HER

.

Ser jeg at det er intresse for det poster jeg en komplett guide og dagsmenyer for hvordan man kan bli kvitt sukkersug, og kanskje etterhvert kan nøyes med det ene kakestykket.

 

Blunke Smil

Desiree

 

 

 


19. mai 2016 | Ernæring

Kommentarer (1)

Comments are closed.