Derfor burde du aldri slutte å sitte på huk!

19. august 2016 | Kropp

Det mest naturlige vi ser på lekeplass eller i sandkassen en barn som sitter på huk. De gjør det så lekende lett og uanstrengt. Men etterhvert som vi vokser til slutter vi å benytte oss av denne hvilestillingen, for det er faktisk det det er. Og etterhvert som vi gjør det mindre, blir stillingen tyngre og vanskeligere å gjøre. Kroppen blir tyngre, Legger, knær og hofter blir stive. Det gjør vondt i ryggen. I det hele tatt. Og så slutter vi å sitte på huk!

Men så er spørsmålet. Slutter vi å sitte på huk fordi det er tungt? Eller blir det tungt fordi vi ikke lengre gjør det.

Ahhhh, ledende spørsmål 😉

Først skal jeg fortelle deg hvorfor du burde begynne å gjøre det igjen! Selv om det er tungt!


Å sitte på huk er en flott form for bevgelighetstrening, og tøyer særlig stramme muskler rundt hofter,bekken og fremsiden av lår.  Du visste kanskje ikke at stramme muskler i disse områdene er en av hovedårsakene til at folk får vondt i knær, korsrygg og ankler?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til å begynne med kan du ha fokus på underkroppen. Forsøk å holde hele fotsålen i bakken, og se hvor langt ned du kommer.  Start med hoftebreddes avstand mellom føttene, tær og knær pekende utover.

Når du kjenner at det begynner å tøye, hold posisjonen i 30 sekunder. Reis deg opp og gjenta 3 ganger totalt.

 


Å sitte på huk er bra for fordøyelsen.


Det er faktisk all bevegelse, men akkurat denne posisjonen masserer tarmkanalene og er med på å forhindre opphopninger i tarmene. Oppblåst? Eller forstoppet? Da er dette noe for deg!

Etterhvert som du kommer deg ned på huk er det viktig å ikke henge på ryggen. Sett skulderbladene sammen, skyv brystet frem og rett deg opp. Til å begynne med vil du kanskje kjenne at det strekker i brystryggen eller langs ryggsøylen. Det betyr at du har godt av denne øvelsen!

 


If you don´t use it you´ll lose it!


Kroppen er skapt til bevegelse!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree


19. august 2016 | Kropp

Kommentarer (3)

  1. Jeg er sikkert rar, men elsker å sitte på huk i korte perioder. Helt til det tar knekken på knærne mine vel og merke… Visste du at asiaterer ofte sitter på huk på vanlig basis? Leste en plass at de gjør det alt fra når de «henger med venner» til når de venter på bussen.

  2. Når jeg sitter på huk så mister jeg følelsen i beina nesten med en gang (de «sovner»). Slik har det vert så lenge jeg kan huske (er 23 år og vert aktiv hele livet). Hva kan grunnen til det være?

Comments are closed.