DEN ULTIMATE MAGEØKTEN!

31. januar 2020 | Trening, Video

APPLE HER  GOOGEL HER

 

Mage og magetrening er noe som opptar veldig mange av oss. Men hvorfor er det viktig å trene mage? Er det i det hele tatt viktig? Og når man trener mage – hvordan burde man trene den?!

1. Magetrening vil ikke gi deg flatere mage. Det eneste som kan gi deg en flatere mage er å forbrenne overflødig fett på magen.  Visste du at for å kvitte deg med 0,5kg fett må du gjøre 250,000 sit ups?Det tilsvarer 100 sit ups hver dag i syv år det…

2. Du trener mage/core også mens du gjør andre styrkeøvelser. Mange pleier å avslutte treningsøkten med litt magetrening, men tenker kanskje ikke over hvorfor man gjør det?  Uansett om du gjør knebøy, løper, trener biceps, hva som helst så er faktisk magemusklene på jobb. Og om du legger tung mage/core trening tidlig i en økt kan dette påvirke teknikk og prestasjon i de andre øvelsene negativt.

3. Om magetrening ikke gjør magen flatere, og man trener mage mens man trener andre ting – hvorfor da trene mage?! Det er et godt spørsmål! Og om du trener mye og allsidig så trenger du kanskje ikke å trene mage/core veldig ofte, men det vil alltid være lurt å gjøre litt!

Uansett om du er mosjonist, toppidrettsutøver eller sofasliter vil en sterkere core bidra til bedre prestasjoner, mindre skader og en bedre hverdag.

 

  • Trener du på et treningssenter vil en sterkere core for eksempel gjøre at du klarer å løfte tyngre, med riktig teknikk.
  • Hvis du jogger vil det gjøre at du får bedre holdning og skaper mer kraft i steget, som gjør at du løper fortere.
  • Hvis du har en stillesittende jobb vil en sterk core gjøre at du blir mindre sliten i rygg, nakke og skulder. Dette gjelder også hvis du står mye rett opp og ned. Hvis du liker å slite ut sofaen vil en sterkere core gjøre at du får mindre vondt i kroppen av det også! Vinn, vinn, vinn og vinn!

 

Når vi skal velge øvelser for å trene styrke er det viktig at du velger øvelser som trener alle funksjonene til en muskel. Det gjelder alle former for styrke, ikke bare ved trening av mage.

Så hvilke funksjoner har har magemusklene dine?

  • Holde deg oppreist eller stabil i overkroppen
  • De kan rotere slik at du kan se fra side til side, og lene deg til siden
  • De gjør at du kan bøye deg fremover eller nedover mot tærne dine

Derfor burde du velge mageøvelser som involverer alle disse funksjonene. 

 

Neste gang du skal trene mage test disse øvelsene!

30 sekunder på hver – før du går rett til neste – 3 runder!

Her bruker du de stabiliserende magemusklene

 

Her jobber du med rotasjoner

Her trener du både stabiliserende og den funksjonen som gjør at du kan lene deg til siden

Dette er en variasjon av Sit – ups som trener den funksjonen som gjør at du kan lene deg fremover

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

31. januar 2020 | Trening, Video