Den store sjokoladeguiden! Er sukkerfri alltid best?

4. mars 2016 | Ernæring

Composite image of two pieces of milk chocolate


Licensed from:
Wavebreakmedia

/
yayimages.com


 

 

Vær gang jeg legger ut oppskrifter som inneholder sjokolade får jeg spørsmål om hvilken jeg bruker. Og ofte får jeg kommentarer på at det er så dyrt å kjøpe sukkerfri sjokolade. Ofte er det vanskelig å finne også.

Men må du velge sukkerfri sjokolade? Er det virkelig mindre sukker i den? Er den dyreste alltid den beste? Jeg har laget en liten videoblogg til dere hvor vi ser på forskjellen mellom melkesjokolade, mørk kokesjokolade, billig vs. dyr, sjokoladene med høyt kakaoinnhold og de sukkerfrie. Jeg kan garantere den en overraskelse eller to eller tre.

 

Vil da ha flere slike guider på bloggen? Gi innlegget en tommel opp på FB siden min
HER


 

 

 


4. mars 2016 | Ernæring

Kommentarer (12)

  1. Du nevnte epler.. Vil det si at man bør holde seg borte fra epler dersom man ønsker å gå ned i vekt, om man har et sunt kosthold ellers og trener fire dager i uken?

  2. Eline: Så klart ikke 🙂 Jeg sier det bare for å sammenlinge hvor lite sukker det blir i den ferdige kaken, selv om man bruker sjokolade med sukker!

  3. Jeg fikk ikke svar på det jeg lurte på. Bør man velge for eksempel cloetta sukkerfri istedenfor vanlig melkesjokolade til lørdagskosen, for eksempel? Selv om det et like mange kcal.

  4. Charlotte: Det er helt opp til deg da 🙂 Er kalorier viktig for deg så har det ikke noe å si. Vil du kutte på sukkerinntaket så bruker du sukker fri 🙂

  5. Oppfølger til Charlottes spørsmål… Hvis to sjokolader har samme kaloriinnhold, men den ene har mindre sukker, vil man da legge på seg mindre i det lange løp? Hva syns du teller? Har en venninne som sverger til høyt kakaoinnhold, men jeg blir skeptisk om kalorier er same same.Takk for fin guide!

  6. Hanne: De lærde strides om en kalori alltid er en kalori 🙂 Men kalorier er ikke same, same. Noen inneholder jo mer næring enn andre, osv 🙂

  7. Spennende sjokolade innlegg, men er det ikke slik at mørkere sjokolader inneholder mye fett?

Comments are closed.