Den store matpakke guiden; 14 oppskrifter og mine beste tips!

6. september 2016 | Matpakka

Sist uke postet jeg mine beste tips til barna matpakker her på bloggen. Noen enkel oppskrifter og 10 tips og råd finner du
HER

. Etter deres ønske har jeg i dag laget et tilsvarende innlegg for deg «eldre» garde. Vi skal se på:

  • Mat i farta. Hva er lurt å velge når man ikke har forbredt seg?
  • Planlegning
  • Kjekt å ha i skapene
  • Mine raskeste oppskrifter

Allerede nå kan du gå inn på FB siden min
HER

, å se meg lage lunsj for 6 dager – på under 20 minutter! 2 forskjellige oppskrifter!

 


Mat i farta.


Hva er lurt å velge når man ikke har forberedt seg?

  • Lompewraps av spelt lomper og diverse pålegg du få kjøpt på butikken. Forslag til pålegg:
  1. Mager ost på tube, kokt skinke og litt salat.
  2. Skivet ost og kalkunpålegg
  3. Avokado og mager salami
  4. Avokado med røket laks eller reker
  5. Cottage cheese og lett syltetøy
  • Kesam eller yoghurt tilsatt frukt, bær og nøtter
  • Plukk selv salater
  • Kokte egg fra salatbaren på knekkebrød med kaivar
  • Rett i koppen. Kjøp og tilsette pålegg, kylling eller skalldyr. Spis gjerne litt frukt til
  • Avokado og mikset salat med proteiner fra ferskvaredisken

 


Planlegning.

Er de flestes byrde. Av en eller annen grunn tror vi at dette er et stort prosjekt. Jeg er ganske sikker på at du bruker mer energi på i uffe deg over at du burde bli bedre på å planlegge, enn det faktisk krever å planlegge! Jepp.


  1. Sørg for å ha det du trenger i hus.  

    Det starter faktisk der! 

  2. Sett av en time søndag og onsdag kveld til å plalegge hva du skal ha med deg, hva som må kjøpes inn og lage klart det som må preppes på forhånd. 

    På denne måten kan du lage klart mat for 3 dager av gangen. Jeg er skikkelig dårlig på dette og bruker heller 15 min hver kveld. Men lengre tid tar det heller ikke, om man som meg, er dårlig på å planlegge – så lenge man har sunn mat i huset. Tilbake til punkt 1.


Kjekt å ha i skapene!


1. Ting å putte pålegg på! 

For eklere enn det blir det jo ikke!


Trykker du på navnet får du opp en oppskrift hvor dette er brukt.


2. Kokte egg. 

Billig, enkelt og lett å ta med seg. Enten som fyll i en salat, pålegg eller mellommåltid


3. Frosne grønnsaker. 

  • Billig
  • Kan brukes i omeletter
  • Stekes i oven eller på panna – bare å ta med en proteinkilde – ferdig


4. Frosne bær

Med dette i frysa kan du alltid slenge sammen en smoothie. 


5. Proteinkilder

  • Middagsrester
  • Egg
  • Gresk yoghurt
  • Kesam
  • Kokt skinke
  • Skalldyr
  • Frossen fisk


6. Sunt fett

  • Avokado
  • Diverse nøtter og frø


7. Oppbevaring 

og matbokser i forskjellige størrelser

 


Med litt av dette i skapene går både lunsj og frokost som smurt hjemme hos oss. Noen oppskrifter til inspirasjon.



Cheese eggerøre



Powersalat



Lunsj smoothie



Søtpotet sandwich



Spinat wrap



Lchf; sandwich brød



Påleggs salat med egg og reker



Lunsj muffins



Min basic lunsjsalat



Matpakke brød på 1-2-3

 


Vil du lagre dette innlegget direkte på mobilen så kan du gjøre dette med gratisappen Bloglovin
HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

 


6. september 2016 | Matpakka

Kommentarer (1)

Comments are closed.