Den store løpebølgen; slik kan du bli med å surfe den.

19. juni 2014 | Trening


De seneste årene har løping seilet opp som en av de store treningstrendene i vårt lille land. Enten så løper man, har planer om å begynne, har lyst til å begynne eller tenker at dette er noe man burde gjøre.


Som personlig trener har jeg et litt delt mening om løping. Jeg synes at det er en veldig tilgjengelig treningsform, det er billig og helt klart effektivt,
men

jeg vil ikke anbefale alle å dra fram de gamle joggeskoa i skapet og sette av gårde.


Uten å bli for faglig vil jeg si at løping er en hard belastning for kroppen. Er du utrent, sliter med stiv rygg, små ondter her og der og er i generelt dårlig stand fysiskt vil løping kunne gjøre saken vondt verre.  


Nei, jeg råder deg ikke til å bli i soffaen, men til å bruke hode. •     Start med å kaste de gamle joggeskoene, og invister i noen som er tilpasset deg og din fot.


 •      Skynd deg langsomt. Til å begynne med er 1 til 2 økter i uken nok. Rolig tempo, helst på mykt underlag og uten for mange opp og nedoverbakker.


 •    Tren styrke! Det er viktig å bygge opp støtte musklatur rundt knærne og ha en sterk kjerne (mage/rygg). Hvorfor ikke legge inn øvelser som knebøy, utfall og planke underveis i treningen.


 •    Tøy! Du vil bli støl uansett til å begynne med. Men å strekke ut forsiden av lår og hofteledsbøyeren er viktig for å forebygge rygg og kneproblemer.


Se flere tøye øvelser her:


http://desireeandersen.blogg.no/1383821504_myk_start.html


 


 

Det var kroppen, så var det hode. For hvor mange kan med hånden på hjerte si at de elsker å løpe? Ikke jeg.


1.
Start med blanke ark!

 


 Glem alle mislykkede forsøk, fortid er fortid.


2.Sett deg mål for hver enkelt økt.Her har jeg mange gode eksempler fra kundene mine. Til å begynne med er det kanskje et godt mål og fullføre en runde på 5km. Uansett tempo. Noen teller lyktestolper. Hvor mange lyktestolper løper jeg forbi på runden min i dag, før jeg må ta en pause? Osv.


3.Tempo har ingenting å si!I begynnelsen.Fokuser på å fullføre. Deretter vil du oppleve at tiden forbedrer seg, så lenge du fortsetter å løpe.


4.En venn i nøden.Det klassiske treningstipset. Finn en treningspartner! 


5.Musikk på øret. Flytter fokus bort fra alt det slitsomme og kjedelige,Men pass på trafikken

 

Jeg trives veldig godt med intervaller. Dette er effektiv trening som gir raske resultater hos en nybegynner, og variasjon hos en mer erfaren løper.


Start med å gå i raskt tempo eller jogge lett i 15. min. Når du har blitt god og varm øker du tempoet og jogger så fort du klarer i 4 minutter. Etter disse 4 minuttene senker du tempoet igjen og går/jogger lett i 3 nye minutter, før du igjen øker tempoet i 4 minutter.
 

Økten vil bli seendes slik ut:

15 min oppvarming gå/jogg lett.
4 min intervall jogg/løp
3 min pause gå/jogg lett
4 min intervall jogg/løp
3 min pause gå/jogg lett
4 min intervall jogg/løp
3 min pause gå/jogg lett
4 min intervall jogg/løp
Gå deg ned

Totalt 40 minutter effektivtrening som ikke bare gir deg økt kondisjon, men som også forbedrer kroppens evne til å forbrenne fett.

Variasjon er et viktig nøkkelord når det kommer til all trening, men kanskje spesielt løping! Varier løype og underlag så ofte du kan, både for din egen motivasjon og for å unngå skader.

Lykke til med treningen.

 


-Desiree

 #løping


#løpebølgen


#kondisjon


#trening


#treningsprogram


#intervaller

 

 


 
19. juni 2014 | Trening

Kommentarer (4)

 1. Gdoe tips der. Jeg sliter en del med løping pga rygg og bekken plager så jeg velger heller lettere intervaller og turer 🙂

 2. Mange gode tips her 🙂 ) Jeg burde absolutt bli flinkere på styrkedelen, har liksom bare prioritert løping de siste ukene..

 3. Sunnere hverdag: er litt «periode trener» selv 🙂 men mitt eneste treningsmål er å ha en frisk og sunn kropp, så da funker det for meg 🙂

Comments are closed.