DEN BESTE RUMPEØVELSEN | i følge forskning

15. november 2018 | Trening, Video

Denne øvelsen har jeg blitt særlig god «venn» med etter fødselen, og er en øvelse alle burde ha en variant av i styrkeprogrammet sitt. Jeg snakker om øvelsen jeg både elsker og hater – hip thrust!

 

Mange kvinner mister mye styrke i sete og stabilitet i bekken/hofte under en graviditet. Dette gjaldt også meg. I så stor grad at da jeg hadde lyst til å begynne å trene igjen etter graviditeten kunne jeg ikke gjøre det før jeg hadde trent opp sete igjen, og fått god kontakt med magen.  Jeg var så svak i sete og bekken at all trening jeg forsøkte meg på før det resulterte i vonde knær og vond rygg.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Alle kvinner som har født burde oppsøke en god fysio før de begynner å trene!

Nå har jeg kommet dit hvor styrken øker godt i de øvelsene hvor begge bena jobber sammen (som knebøy, markløft, beinpress, osv) , men øvelser hvor jeg jobber med ett og ett ben er helt pyton.

Jeg må jobbe kjempe hardt for å få med meg magen, og det er vanvittig tungt å stabilisere bekkenet!! Særlig i høyre side, som etter fødselen har blitt min svakeste side.

Men det er også derfor jeg burde gjøre nettopp denne øvelsen!

Hvorfor burde du trene hip thrust?

  • Det er en øvelse hvor det er enkelt å aktivisere sete.
  • Studier viser at dette er den mest effektive øvelsen for sete!
  • Om du sitter mye i løpet av en dag er det fort gjort å få stramme hofteleddsbøyere og en inaktiv rumpe. Trener du hip thrust og er flink til å tøye hofteleddsbøyerne rediserer du risikoen for smerter og skader i knær og korsrygg.
  • Hvor øvelser som knebøy og markløft bøyer hofta, får du her strekt. Begge funksjoner bør så klart trenes.

Er øvelsen ukjent for deg burde du utføre den med begge bena i gulvet. Ønsker du å gjøre den tyngre kan du plassere føttene på en lav stepkasse eller legge på vekter!

Lite tips 😉

Desiree

 

 

15. november 2018 | Trening, Video

Kommentarer (2)

Comments are closed.