DE BESTE PROTEINPANNEKAKENE JEG HAR LAGD | perfekt til helgen

24. januar 2020 | Oppskrifter, Vafler og pannekaker

APPLE HER GOOGLE HER

 

For noen uker siden eksperimenterte jeg med å lage små pizzabunner med kikerter som base, til Sunkost sin KICKSTART. Resultatet ble over all forventning og pizzabitene har fått strålende tilbakemeldinger fra deltagerne.

Allerede den gangen tenkte jeg at samme røre måtte passe ypperlig til å lage søte pannekaker av. De ble bare så luftige og gode på konsistens! Så det måtte jo bare være å tilsette litt vaniljepulver, kanel og søtning?

I dag fikk jeg endelig tid til å prøve, og jeg konstaterer at dette er de beste sunne pannekakene jeg noen sinne har lagd! Bonus er det at kikertene bidrar med både ekstra fiber og proteiner.

Jeg har satt dem på kostplanen til medlemmene på www.fitfocus.no neste uke, men du finner dem også i appen min! Slik at du enkelt kan lagre oppskriften under dine favoritter .- og finne dem når du trenger dem!

Ingredienser

240g kikerter på boks
4 egg
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
5 ss sukrin gold
1 ss kanel

Fremgangsmåte

 • Skyll kikertene under kaldt vann.
 • Alle ingrediensene blendes i en blender eller med en stavmikser.
 • La røra svelle i 10 minutter før du steker små rundinger i en varm panne.

Jeg liker å spise mine pannekaker med litt Sukrinsirup Gold og friske bær, men sukkerfritt syltetøy er også ett godt tips!

Stort Smil

Desiree

 

 

24. januar 2020 | Oppskrifter, Vafler og pannekaker

Kommentarer (6)

 1. Hei
  Takk for nok en spennende oppskrift! Som type 1 diabetiker er det blitt enklere å spise god mat som også er snill mot kropp og blodsukker
  Jeg må være litt forsiktig med egg (høyt genetisk kolesterol). Har du noe tips til hva jeg kan bytte med? Evnt halvere mengden egg?

  Mvh Kate

   1. Hei. Det er jo kjent at egg inneholder mye kolesterol! Hvordan kan du si at man ikke får høyt kolesterol av å spise egg?

    1. Det er bra kolesterol da! Finnes 2 typer.. Dårlig LDL og bra HDL som man får fra fisk, grønnsaker og sunt kosthold. Det gode smører årene og fjerner slagg og det dårlige lager belegg og beleiret blodårene som kan føre til hjerte og kar sykdommer.
     De har testet ut dette masse de siste årene og gang på gang er svaret, egg gir ikke dårlig kolesterol!
     Middelshavsdietten er vist bra for de med høyt kolesterol.

Comments are closed.