I dag burde du spise…..?

7. februar 2017 | Kropp

I går hadde jeg en merkelig matdag – til meg å være.

Dagens startet som vanlig med en kopp fett te, noe som vanligvis kan holde meg mett til både klokka 12 og 13, men allerede klokka 10 sto jeg med hode i kjøleskapet. Deretter gikk det slag i slag, hjemmelaget blomkålsuppe, X anntall vafler, en pose knaske gulrøtter, mer frukt, mer bær, TRE stykker moccakake (sunne så klart), stor porsjon middag og så klart en pose frossen mango! Det ville ingen ende ta! Og det er helt greit!

Noen dager er det sånn at kroppen trenger mer energi, og da skal du ikke være redd for å lytte til det kroppen prøver å fortelle deg! Jeg får ofte spørsmål om hvor mye eller hvor lite man burde spise, og mange får nesten panikk når de spiser mer enkelte dager, har dager hvor de bare ikke bli mett av det som er «riktig» å spise eller føler at de må spise mindre mat de dagene de ikke trener!

Men kroppen er ikke en kalkulator hvor 1+1 alltid er 2. Det er mange ting som spiller inn på ditt behov for mat og energi!

I dette tilfelle var kroppens rop etter mat ganske forståelig – 50 kilometer på bortoverski i helgen! Men det er mange andre grunner til at kroppen plutselig ber om mer mat!

Kanskje du har hatt en veldig mentalt krevende dag på jobb? Det kan være at du «brygger» på noe? Syklus? Både kropp og hjerne trenger energi! Så er det bare vår jobb å sørge for at vi fyller på med den gode energien som kroppen vår virkelig har glede av!

Ikke vær redd for å spise det du trenger! Mat er ikke fienden, det er din beste samarbeidspartner mot en hverdag med god energi og en kropp du er glad i både på innsiden og utsiden!

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

7. februar 2017 | Kropp