Crispy potetgull. Fettfattig og ferdig på 10 minutter

15. juni 2015 | Godis og kaker

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blogge mer i dag. Jeg hadde egentlig tenkt å løpe bakkeintervaller, men istede så bestemte jeg meg for å prøve ut en ny oppskrift. Og den ble så bra at nå sitter jeg her igjen forran pc’en.

 

Hjemmelaget søtpototetgull.

Du kan så klart bruke vanlig potet eller annen rotfrukt.


Til en passe porsjon kveldssnacks trenger du

1/2 søtpotet

1-2 ss olje

Ønsket krydder

Jeg brukte salt og dill

 

Skjær poteten i tynne, tynne skiver. Jeg brukte ostehøvel.

Legg bakepapir på en tallerken og hell olje på.

Vend skivene i oljen og strø over krydder (ikke friske urter. De må vente tilslutt)

Sett tallerkenen inn i microen på full guffe i 4 minutter. Snu skivene og la dem stekte i 4 nye minutter. Ferdig.

 

Jeg har lagt ut snutt på både snap og instagram bare for å bevise hvor utrolig sprø de blir!

 

Du kan så klart lage dem i ovnen også. På med grill og varmluft og topp tepratur. Hold øye med dem for det tar ikke lange tiden, men du må steke dem på begge sider for at de skal bli sprø.

Perfekt kveld etter en ellers humpete start på uka.

 

Stort Smil

 

Desiree


15. juni 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (3)

  1. Laget disse idag. Vi brukte mandolin, så skivene ble veldig tynne. Nesten for tynne, egentlig. Så nå har jeg en dunge med kjempetynt, deilige potetgull. Det holdt å steke dem i 3,5 minutter, og bare på en side, faktisk. De ble supersprø.

Comments are closed.