CREAMY PASTA ALFREDO | lavkalori

Reklame 25. august 2021 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Les mer og meld deg på HER

 

Hver søndag deler jeg en oppskrift fra MIN SUNNE LIVSSTILSDAGBOK, i min egen lille IG TV serie på Instagram. Sist søndag var det Pasta Alfredo som sto for turen, eller som den heter i boka mi – Skinny Pasta Alfredo.

Pasta Alfredo er tradisjonelt sett lagd med fløte og ost. Så godt, men ikke akkurat sunt 😉 Så hvordan kan man oppgradere denne retten?

Jo, du erstatter mesteparten av fløten og osten med grønnsakens hvite dronning – blomkålen!

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Desiree Andersen (@fitfocus.no)

Til 2- 3 personer trenger du:

Fremgangsmåte

  • 1 blomkålhode
  • Grønnsaksbuljong
  • 50 gram revet parmesan (kan sløyfes for vegansk versjon)
  • 1 dl lett matfløte  ( kan erstattes av havrefløte for veganske versjon)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 200 gram fullkornpasta

Fremgangsmåte

  • Del opp blomkålen og kok den helt mør i litt grønnsaksbuljong.
  • Ta vare på 2 dl av vannet, hell resten i fra.
  • Sett pastaen på kok.
  • Ha blomkål, parmesan og matfløte i en blender. Blend til du får en deilig, kremete saus. Juster evt med litt av vannet du kokte blomkålen i. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell vannet av pastaen og rør pastaen sammen med sausen. Topp med friske urter.

Variasjoner: topp med sprøstekt bacon, spekeskinke, kylling eller laks.

 

Stort Smil

Desiree

Min Sunne Livsstilsdagbok kan bestilles hos ark.no HER

Reklame 25. august 2021 | Middag, Oppskrifter