Cookies med sjokoladebiter; Sukkerfri og grove

22. januar 2016 | Godis og kaker

Så, etter deres ønske er det cookies som står på menyen i dag! Mange ønsket at jeg skulle lage disse uten helsekostprodukter.

Jeg har flere cookies/kjeksvarianter her på bloggen som kan lages uten helsekostprodukter, men denne gangen ville jeg lage en skikkelig sprø cookies, og dette får du ikke til med banan, dadler eller honning som søting.

Jeg liker derfor til disse oppskriftene i slutten av innlegget, så har du litt å velge imellom i helgen 🙂

 

 

Til 4 store eller 8 små cookies trenger du:

 

2,5 dl havregryn malt til havremel

4 ss sukrin gold

1 ts bakepulver

1 ts salt

1 egg

50 gram smeltet smør

40 gram mørk sjokolade

 

Slik gjør du:

 

Bland sammen alt det tørre.

Hakk sjokoladen å bland dette med det tørre også.

 

Vips sammen egg om smeltet smør.

Bland så det våte og det tørre.

 

Sett deigen i fryseren mens du setter på ovnen.

170 grader.

 

Når ovnen er varm former du cookiesene på et stekebrett.

Stekes i 10 minutter.

Skru så av ovnen, sett døren på gløtt og la cookisene stå i nye 10 minutter. 

Mange spør om hva slags sjokolade jeg bruker når jeg baker. På snapchat i dag viser jeg deg flere forskjellige alternativer, vi ser på sukkerinnhold i flere sjokolader og regner ut totalt sukkerinnhold i oppskrifter. Tenker at dette kan være en aha opplevelse for mange. Navnet er Fitfocuse

 

Så var det alternative oppskrifter:

Snack cookies med kun 2 ingredienser
HER

Basis cookie-deig av 3 ingredienser
HER

10 minutters cookie
HER

Nutella cookie H
ER

 

Vil du lagre innlegget direkte på mobilen din kan du bruke gratisappen bloglovin
HER

 

Jeg jobber videre.

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#cookies


#sukkerfri


#sunbakst


#bakeutensukker


#sjokoladekjeks


#funksjonellkost

 

 

 


22. januar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (24)

 1. Disse så gode ut! Jeg maler alltid opp en del havregryn av gangen så jeg alltid har ferdig havremel tilgjengelig, blir det for mye å ta 2,5dl direkte fra den? Tenker på at melet tar litt mindre plass enn hele gryn…

 2. Liker bloggen og oppskriftene dine veldig godt!! For første gang har jeg klart å ikke kjøpe godteri på 3 uker fordi det er så mye godt å velge mellom her 😀 Men det er nesten så det kan bli litt for mye, jeg klarer ikke henge med på alle oppskrifter både her og på snap! Innen jeg har fått handlet inn til noe jeg ønsker å lage, har det kommet tre nye ting jeg har lyst til å prøve:p Mitt ønske hadde vært at du roet ned litt på postinger og heller brukte litt mer tid på hvert innlegg, så slipper du å få så mye spørsmål i ettertid 🙂 Hender jeg føler det mangler litt i oppskriftene..Du et veldig flink med masse kunnskap, så skulle gjerne likt og fått med meg alt:* Bare en tanke 🙂

 3. Lilja: uuuum, Opplever ikke at det kommer mye spørsmål 🙂 Dette er jobben min 😉 Jeg må nesten poste 2 innlegg om dagen 🙂 Men takk 🙂

 4. Disse vil jeg prøve! Hvordan maler du havregryna? Jeg har bare blender og stavmikser.. Og; kan sukrin gold byttes ut med steviosa?

 5. Hei. Har veldig lyst til prøve å lage denne kjeksen, men mangler sukrin gold. Vet du om det er mulig å kjøpe det i vanlig dagligvarebutikk, eller må man bestille fra nettet? Går det evt. an å bruke vanlig sukrin? Stå på videre!

 6. Hei!De var veldig gode, men ble litt seige. Skal de det?Tok over og under varme da det ikke sto hva man skulle ha de på kun gradene 🙂

 7. Hei!Disse er kjempe GODE! Den ene gangen jeg lagde de, så blandet jeg inn smøret med en gang det var varmet opp. Det resulterte i at alle sjokoladebitene smeltet inn i røren, men vet du hva… Det ble UTROLIG GODT!!!! Nesten enda bedre, og sjokoladesmaken ble litt mildere (for de som synes den mørke sjokoladen kan være litt sterk) 🙂 .Takk for masse gode oppskrifter! 🙂

 8. Finner ikke denne posten på bloglovin? Skjønner lite av den appen dessverre. Om jeg trykker på HER kommer det bare opp «takk for meg blogg.no». Kommer aldri inn på den posten jeg leser på hos deg på bloglovin. Ganske synd, da du skriver så mye bra jeg har lyst til å lagre for å finne igjen senere. Manglende tekniske ferdigheter antar jeg, hos meg selv.

  1. Gamle innlegg ligger ikke i bloglovin 🙂 Som du ser er dette postet for et år siden 🙂 Kun de siste 50 ligger der. De kan du lagre å finne igjen senere 🙂 Ellers så er søkefunksjonen her veldig bra så det er ikke vanskelig å finne igjen 🙂

 9. Hei. Takk for flotte oppskrifter:) jeg lurer på om små barn (under 3 år) kan spise sukrin?

  1. Jeg vet ikke 🙂 Prøvd å søke litt på nett og finner ikke noe om det, men siden sukrin ikke tas opp i tarmen, og det jo er små mengder per porsjon ser jeg ikke noen grunn til at de ikke kan det. Det er jo sunnere enn sukker, og like naturlig 🙂

Comments are closed.