Cinnamon swirl blondie; sukkerfri

30. august 2015 | Godis og kaker

Blondies tror jeg ikke er noe vi har tradisjon for å lage så mye av i Norge, men det det er, er en brownie uten kakao.

Skuffa?

Det er det ingen grunn til å være. I allefall ikke når den er toppet med deilig, søt kanelfyll!

Resultatet er en søt, litt deigete kake, akkurat som brownies. Som smaker kanelbolle!

NAM!

 

Du trenger:

50 gram smeltet smør

2 dl fibersirup eller 0,5 del sukrin

2,5 del fullkorns hvetemel (eller koksmel)

1egg

1 knipe salt

 

Til fyll:

1/2 boks kremost

sukrin og kanel etter egen smak

 

Slik gjør du:

Smelt smør og tilsett sirupen.

Tilsett så egg, salt og mel.

 

Fordel deigen i en brødform, eller 4 store muffinsformer.

 

Miks sammen fyllet og fordel det utover i små klatter, som du presser litt ned i kaken eller formene.

Stekes på 180 grader i 20 minutter hvis du bruker brødform, et par minutter ekstra om du bruker muffinsformer.

 

Jeg e l s k e r kanelsnurrer, men disse er helt klart oppe og puster dem i nakken nå!

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 


30. august 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (14)

  1. Ååh! De var så himla gode!!! 😀 Tusen takk for en nydelig oppskrift nok en gang, du slutter aldri å imponere 😉 Stå på videre<3

  2. Ut i fra min utregning blir det en god del kalorier i disse? 193 pr stk? Stemmer det eller er jeg helt på bærtur nå?

  3. Hei. i oppskriften står det at man skal ha 0,5 del sukrin og 2,5 del mel, hvor mye er dette? mener du dl tro?

  4. Ved bruk av sukrin 0,dl og kokosmel ser det ut som det blir alt for tørt! måtte tilsette litt melk. Hvordan skal konsistensa på røra være?

  5. Min ble som en cookie deig.. Veldig fast.. Gjør det noe? Måtte grave hull til fyllet og så legge «deiglokk» over.. Står i ovnen nå så vi får vel se:p Savner litt underveisbilder.. Sånn for å sjekke om man er litt på rett spor underveis. Som f.eks. konsistens.. Som jeg tydeligvis har bomma på. Krysser fingra for at de blir gode allikevel! 🙂

Comments are closed.