Cinnamon swirl blondie; sukkerfri

30. august 2015 | Godis og kaker

Blondies tror jeg ikke er noe vi har tradisjon for å lage så mye av i Norge, men det det er, er en brownie uten kakao.

Skuffa?

Det er det ingen grunn til å være. I allefall ikke når den er toppet med deilig, søt kanelfyll!

Resultatet er en søt, litt deigete kake, akkurat som brownies. Som smaker kanelbolle!

NAM!

 

Du trenger:

50 gram smeltet smør

2 dl fibersirup eller 0,5 del sukrin

2,5 del fullkorns hvetemel (eller koksmel)

1egg

1 knipe salt

 

Til fyll:

1/2 boks kremost

sukrin og kanel etter egen smak

 

Slik gjør du:

Smelt smør og tilsett sirupen.

Tilsett så egg, salt og mel.

 

Fordel deigen i en brødform, eller 4 store muffinsformer.

 

Miks sammen fyllet og fordel det utover i små klatter, som du presser litt ned i kaken eller formene.

Stekes på 180 grader i 20 minutter hvis du bruker brødform, et par minutter ekstra om du bruker muffinsformer.

 

Jeg e l s k e r kanelsnurrer, men disse er helt klart oppe og puster dem i nakken nå!

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 


30. august 2015 | Godis og kaker

Comments are closed.