Chunky karamell og sjokoladecokies; proteinrike og sukkerfri!

5. oktober 2016 | Godis og kaker

Med litt god fantasi kunne disse også hvert laget helt uten helsekostprodukter, men jeg har altså valgt å bruke fibersirup clear i disse, rett og slett fordi du ville trengt ganske store mengder honning for å få samme gode smaken. Flere spør hvor de får kjøpt dette. Jeg kan nevne noen xlife.no funksjonellmat og tights.no. Du finner det også hos alle helsekostbutikker og større butikker som Meny. Ikke vanskelig å finne og ikke dyrt. Dessuten kan du lage så utrolig mye godt av det!

Disse er egentlig en versjon av frokostcookiene mine! Og jo, de er sunne nok til frokost! Det er bare noe i meg som sier at man ikke spiser sjokolade og karamell til frokost – uansett hvor sunt det er. Hehe.

 


Til 12 store cookies trenger du:

2 dl valgfritt, grov mel. Jeg brukte Rug

2 dl lettkokte havregryn

0,5 dl kokosmasse

1/4 ts salt

1 ts bakepulver

2 egg

4 ss smaksnøytral olje. Jeg brukte raps

1 dl fibersirup

200 g kikerter på boks

2 Atkins barer med karamell, peanøtt og sjokolade 


Slik gjør du:

 1. Ha havregryn og kokosmasse i en blender eller stavmikser. Blend til grovt mel.
 2. Rør sammen alt det tørre.
 3. Ha så kikkerter, egg, olje og fibersirup i blenderen og blend til en glatt masse.
 4. Hakk opp barene å rør det inn i det våte
 5. Rør så det tørre og det våte sammen
 6. Sett deigen i kjøleskapet i 10-15 minutter
 7. Sett ovnen på 170 grader – varmluft.
 8. Form deigen til cookies og stekes i 20 minutter
 9. Avkjøl og nyyyyt!

Oppbevares som vanlige cookies i en tett boks!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 


5. oktober 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (18)

 1. Det står grovmel/rug i oppskriften. Men på snappen brukte du kokos og havregryn. Det står kokos også i fremgangsmåten din her på bloggen.

 2. Mette: står kokos i oppskriften å 🙂 jeg tilsatte mel, men det kom ikke på snap 🙂 høstferie, så mobilen min er mye okupert av andre 😉

 3. Disse så gode ut. Tenkte å prøve å lage, mn kan jeg erstatte barene med mørk sjokolade, nøtter og evt tørket bær ? vi tåler ikke melk…

 4. Hei!Hvor mye kalrier er det i dette? Og hvis du spiser det til frokost, hva har du til da? Hvor mange kan man spise for at det er en ok frokost? Er det ok å spise dette hver dag, eller en gang i blandt? Jeg elsker cookies, så helt fantastisk at jeg kan spise dette hver dag kanskje! (y) (y)

 5. Hei. Du sier det selv at det ikke føles riktig å spise til frokost. Og jeg må si sånt frister ikke meg om morgenen. Men fit30 dager skal det være på menyen så mange dager? Og på fit30 vil d være mye avokado? Jeg tåler ikke det. Får skikkelige magekramper. Hva kan jeg bytte disde to ut med?

Comments are closed.