Jeg er fremdeles i julemodus og inspirasjonen til denne kaken er så klart Delfiakaken.
I min verden er dette mer en konfekt, enn en kake, så den er ikke med i mine syv sunne slag til jul. Men den er jo en del av vår norske juletradisjon, også lager den seg nesten helt selv! Det passer meg fint i en travel forjulstid!
Du trenger;
1 boks vikingmelk
6 sukkerfri kjeks
300 g sukkerfri sjokolade
20 g smør eller cocosa
Slik gjør du:
Bland alt unntatt kjeks i en bolle.
Inn i mikroen på full guffe i 3 minutter.
Ta ut å rør massen glatt.
Inn i mikroen igjen.
Jeg måtte gjenta prosessen 5 ganger til massen var glatt og tykk som dressing.
Kle 1/2 brødform med bakepapir. Legg sjokolade og kjeks lagvis. Begynn og avslutt med kjeks.
Pynt med gojibær og hakkede mandler.
Sett kaken til kjøling natten over.
Vil du stemme meg frem som årets Trenings/helseblogg kan du gjøre dette
HER
<3
– Desiree
Noater:
#sukkerfri
#konfekt
#konfektake
#delfiakake
#fudge
#sjokoladefugde
#oppskrift
#kakeutensukker
#utensukker
#diamat
#hjemmelagetkonfekt
#julemat
#juletradisjoner
#julekos
#suntoggodt
Dette så jo bare super godt ut, dette skal jeg prøve ut 😀
Den så kjempe god ut! Hva kan jeg bruke istedenfor vikingmelk? Jeg er laktoseintollerant og har ikke klart å se at vikingmelken ikke inneholder dette 🙂
Så deilig! og at den i tillegg er sukkerfri er jo bare kjempe positivt 😀
Monica: Soyafløte 🙂